Lenkijoje jau gegužę pradės veikti Ukrainai siunčiamų tankų „Leopard 2“ techninės priežiūros centras

Prieš 1 metus 68

Lenkijos vicepremjeras ir krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas tai sakė per bendrą su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu spaudos konferenciją, pranešė „Ukrinform“.

Pasak M. Blaszczako, praėjusį penktadienį Ramšteine jis ir kolegos iš Ukrainos bei Vokietijos pasirašė susitarimą Lenkijoje sukurti Ukrainos gaunamų tankų „Leopard 2“ techninės priežiūros ir remonto centrą. „Remiantis šia sutartimi, techninės priežiūros centras pradės darbą gegužę“, – sakė jis ir pridūrė, kad Ukraina jau turi arba netrukus gaus du batalionus A4 ir A6 tipo tankų „Leopard 2“. „Visi šie tankai bus aptarnaujami „Bumar-Labedy“ įmonėje Glivicėje“, – sakė M. Blaszczakas.

Jo teigimu, steigti Ukrainos tankų remonto centrą būtent šioje vietoje nuspręsta dėl įmonės 20 metų patirties prižiūrėti ir remontuoti Lenkijos turimus tankus „Leopard 2 A4“.

M. Blaszczakas atkreipė dėmesį į kai kuriuos iššūkius, susijusius su tankų „Leopard 2“ remontu, juos kelia ribota prieiga prie atsarginių dalių. Dėl to vienas iš sutartį sukurti tokį centrą pasirašiusiųjų yra Vokietijos ministras, nes Vokietija yra tankų „Leopard“ gamintoja. „Labai norėjau, jog ir vokiečiai būtų atsakingi, kad šis procesas vyktų greitai ir veiksmingai“, – sakė jis.

Pasak M. Blaszczako, „Bumar-Labedy“ prižiūri bei remontuoja ir tankus T-72. Jis sakė iš Ukrainos gavęs informacijos apie labai gerą šių atnaujintų tankų T-72 panaudojimą fronte ginant Ukrainą.

Per Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimą balandžio 21 d. Ramšteine, Vokietijoje, vyko ir vadinamosios tankų koalicijos šalių gynybos ministrų susitikimas, po jo Ukrainos, Vokietijos ir Lenkijos gynybos ministrai pasirašė ketinimų protokolą Lenkijoje įkurti pagrindinį į Ukrainą siunčiamų kovinių tankų „Leopard 2“ techninės priežiūros ir remonto centrą.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą