Lengvą pergalę pasiekęs Žibėnas – apie Echodą, sportinę formą ir tikslus KMT finalo ketverte

Prieš 1 metus 63

Šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Vilniaus „Rytas“ (15-4) namie sutriuškino „Gargždus“ (3-16) – 102:72 (17:24, 24:17, 37:16, 24:15). Po rungtynių komandos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas kalbėjo apie sportinę formą ir tikslus Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverte.

„Džiaugiuosi už žaidėjus, gerai pažiūrėjo į rungtynes, buvo geros pastangos ir gera energija. Rungtynes perlaužėme per gynybą ir tikrai pasidalinome minutes. Labai džiaugiuosi, kad Lekūnas grįžo, jam tikrai reikia įeiti į formą.

Nemanau, kad buvome nenusiteikę. Reikia suprasti ir vyrus. Nežinau, ar kuri nors komanda gali žaist visas 40 minučių. Mes esame pirma komanda, kuri tokiu skirtumu laimėjo prieš Gargždų komandą. Nemanau, kad buvome kažkur nenusiteikę. Pasakykite man bent vieną komandą, kuri gali tų duobelių išvegti. Jeigu paimtume bet kokią komandą, tai pas kiekvieną rastume tų pačių dalykų“, – teigė sostinės ekipos strategas.

Jis taip pat išskyrė, kad vienas iš pagrindinių šių rungtynių tikslų buvo spausti ir neleisti lengvai kvėpuoti varžovų gynėjams.

„Mes labai norėjome nuo komandos atkirsti Joshua Newkirką ir žaidėjai padarė tikrai gerą darbą. Taip, taškų jis gal ir įmetė, bet tikrai vargo. Mūsų pagrindinis tikslas ir buvo varginti varžovų gynėjų liniją, kad jie išsimuštų iš derinių. Tame aukštame tempe mes galime žaisti kur kas geriau“, – pridūrė jis.

– Prieš rungtynes Martynas Echodas gavo MVP apdovanojimą. Kaip smagu matyti tokį Martyną?, – buvo paklausta G. Žibėno.

– Sezono pradžioje sakiau, kad šiais metais Martynas tikrai dominuos LKL. Tuos žodžius priminsiu. Jis ir dominuoja, yra vienas iš trijų ar dviejų geriausių pagal efektyvumą. Galiu tik priminti, kad lapkričio mėnesį mes turėjome tik vieną geriausią žaidėją čempionų lygoje, gruodžio mėnesį LKL buvo kitas žaidėjas, o sausio mėnesį trečias skirtingas. Labai smagu, kad ne vienas ir tas pats žaidėjas ima apdovanojimus, bet tą daro skirtingi krepšininkai. Galiu pagirti ir trenerių štabą, kad žaidžiame universalų krepšinį.

– Gytis Masiulis pataikė 4 tritaškius iš 6. Ar tobulėja jo metimas iš toli?

– Mums nėra tiek svarbus jo tritaškis, nors žinoma, jis anksčiau ar vėliau mes ir įmes. Norėtume jo dar daugiau nematomose akštelės vietose, kur vyksta kovos dėl atšokusių kamuolių, kur statomos užtvaros, kur vyksta antri šansai. Čia mes labiau žiūrime nei į tai, kas pelno taškus.

– Ar per KMT finalo ketvertą jau planuojate būti visos sudėties?

– Tai yra pagrindinis tikslas šiuo metu. Dėl to kai kuriuos žaidėjus pailsinam, o dalis žaidėjų yra priversti pailsėti. Džiugu, kad Lekūnas jau grįžta, Lukas Uleckas prisijungia treniruotėse. Pasvalyje jis jau žais, nes prieš finalo ketvertą reikia tos sugrįžimo praktikos. Šios dienos mūsų pagrindinis tikslas yra į Šiaulius atsivežti visą sudėtį, nes per dvi dienas žaisti dvi rungtynes tikrai yra reikalų.

– Kaip vertinate dabartinę komandos sportinę formą?

– Manau, kad tikrai normalioje formoje esame. Negaliu sakyti, kad pačioje geriausioje, bet manau esame geroje ir rezultatai tai rodo.

– Tikslas KMT finalo ketverte yra žūtbūt laimėti taurę?

– Gal nuobodžiai skambėsiu, bet tikslas yra patekti į finalą. Tada ir žiūrėsime. Visada tokią liniją laikome, tai laikysiu ir šiandien.

Skaityti visą pranešimą