Legendinė Neda kviečia į kelionę džiazo bangomis

Prieš 1 metus 132

Galvės Jazz fiestoje rugpjūčio 12 dieną vieši Trio NEDA / LABUTIS / BANYS. Tai ypač žiūrovų laukiamas susitikimas su viena garsiausių džiazo dainininkių Neda Malūnavičiūte, žymiu saksofonininku Vytautu Labučiu ir klavišinių virtuozu Richardu Baniu.

Neda ir Vytautas yra Galvės Jazz fiestos senbuviai, džiazo laivo scenoje pasirodo bene nuo pirmųjų festivalio, kuris šiemet jau penkioliktasis, koncertų.

Šiam trio – penkeri metai. 2017 m. vidury seni scenos partneriai V. Labutis ir N. Malūnavičiūtė pradėjo muzikuoti su jaunu, kūrybingu pianistu R. Baniu.  Nenuostabu – nuo 1990-ųjų gyvuojantį tandemą visada traukė eksperimentai. Per ilgus partnerystės metus Vytautas ir Neda išsiugdė nepakartojamą telepatinį bendravimo stilių ir ansamblio pojūtį, kurie leidžia jiems įgyvendinti bet kokius sumanymus. Jų improvizacijų žodynas – neišsemiamas. Trio atlieka savo originalių bei kitų autorių kompozicijų programą.

Lietuvos džiazo primadona, fleitininkė ir vokalistė Neda debiutavo 1988-aisiais Birštono džiazo festivalyje. Dainininkė improvizavo beveik su visais Lietuvos džiazo meistrais, dalyvavo jų programose. Be Nedos neapsiėjo nė vienas šalies džiazo festivalis. Su įvairiais kolektyvais ji koncertavo Suomijoje, Švedijoje, Ispanijoje, JAV, Vengrijoje, Estijoje, Latvijoje, Rusijoje, Lenkijoje. 2012-aisiais dainininkės nuopelnai Lietuvos džiazui įvertinti Birštono džiazo festivalio Didžiuoju prizu. Multiinstrumentininkas, kompozitorius, pedagogas V. Labutis yra viena iškiliausių  Lietuvos džiazo asmenybių. Talentingam muzikui paklūsta kamerinės ir monumentalios džiazo formos. Jis rašo muziką didelės sudėties ansambliams ir muzikuoja duetuose  meistriškai žongliruodamas įvairiausiais muzikos stiliais ir išraiškos priemonėmis. Džiazo grandas pasirodo ir šiuolaikinės akademinės muzikos projektuose, menininkų performansuose, ugdo jaunąją džiazo kartą mokytojaudamas Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje.

Pianistas R. Banys yra baigęs magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Muzikantas dalyvavo daugelyje šalies ir užsienio festivalių bei konkursų. Jis dalijosi scena su daugeliu šalies džiazo kūrėjų, grojo daugybėje klasikinės muzikos koncertų. Šiuo metu atlikėjas dėsto fortepijoną Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje.   Projektą remia Lietuvos kultūros taryba, Trakų rajono savivaldybė.

Išsamiau: www.trakaijazz.lt.

Džiazo laivas išplaukia iš prieplaukos Karaimų g. 57A. Koncertas vyks rugpjūčio 12 d., 19 val.

Galvės Jazz fiestos informacija

Skaityti visą pranešimą