Ledo kelius įveikė ne visi: slydo mašinos, griuvo žmonės

Prieš 1 metus 70

Antradienį beveik visą šalį užklupo žiauri gamtos stichija – lijundra. Ledo kelius Kėdainių mieste ir rajone įveikė ne visi: žmonės griuvo, automobiliai slydo nuo kelių, įkalnės neįveikė ir autobusas. Oro sąlygos sunkino ir specialiųjų tarnybų darbą, laimei, pagalba visiems buvo suteikta laiku. Hidrometeorologijos tarnyba apibendrindama konstatavo, kad vidurio Lietuvoje eismo sąlygos buvo pačios sudėtingiausios.

Labai sudėtingos

Antradienio rytą sudėtingiausios eismo sąlygos buvo vidurio Lietuvoje, kur valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis provėžotos, padengtos ledu, prispaustu arba puriu sniegu, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Kėdainiuose nuo ryto vyravo lijundra, šlapdriba. Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, oro temperatūra rytą siekė nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, dieną protarpiais krituliai, daugiausia lietus. Daug kur lijundra, plikledis, rūkas. Temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

Įveikė ne visi

Mieste įvyko ne vienas smulkus eismo įvykis, tačiau policijos pareigūnų pagalbos neprireikė. Vairuotojai pildė eismo įvykio deklaracijas.

Pareigūnams teko reaguoti į pranešimą apie eismo įvykį kelyje Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai, kur ties Bajėnų kaimu moters vairuojamas automobilis „Volvo“ atsidūrė pakelės griovyje.

Dar vienas automobilis į pakelę nuslydo kelyje Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai. Čia vyras nesuvaldė automobilio „Seat“.

„Pareigūnai pastebi, kad vairuotojai atsižvelgia į eismo sąlygas, laikosi saugaus atstumo, greičio, labai skaudžių nelaimių neturime, tačiau labai slidu“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė.

Patyrė traumą

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikams pavyko pasiekti visus ligonius. Dėl kojos traumos dieną į ligoninę buvo pristatytas vienas žmogus. Tačiau medikai teigė su nerimu laukiantys vakaro, mat antradienio darbo pabaigoje galėjo apžvelgti tik dienos įvykius.

„Oro sąlygos šiandien darbą sunkina dėl slidžios kelio dangos. Pagrindiniai keliai Kėdainių mieste pabarstyti, tačiau šalutinėse gatvelėse, daugiabučių kiemuose ir privačių teritorijų kiemuose – labai slidu.

Ypatingai slidūs ir nebarstyti kaimiškųjų vietovių keliai, tačiau GMP pasiekia visus. Traumų šiandien buvo viena – kojos trauma.

Iškvietimų per parą vidurkis – iki 15: kaip įprastą parą, tačiau su nerimu laukiame vakaro. Poliklinikoje pirminiame lygyje trauminių pacientų ženklaus padidėjimo nepajutome“, – antradienio vakarą informavo VšĮ Kėdainių PSPC direktoriaus padėjėja Audronė Stonkienė.

Nevyko autobusas

Keletą dienų iš eilės gyventojai skundėsi dėl į „Užuovėjos“ sodus neatvykstančio maršrutinio autobuso. Žmonės skambino į dispečerinę, kur jiems buvo paaiškinta, kad autobusas neįveikė slidžios įkalnės, kur per siaurai buvo nuvalyti keliai.

Dispečerė skambinusiai gyventojai paaiškino, kad vairuotojui leista neužsukti į „Užuovėją“, jeigu tai pavojinga keleivių gyvybei.

„Vieną dieną autobusas neužsuko, nes kelias buvo per siaurai nuvalytas ir didesnis autobusas būtų niekaip neapsisukęs kelyje. Kitą dieną autobusas neužsuko dėl objektyvių priežasčių – sugedo.

Daugelis žmonų turėjo laikinų nepatogumų. Kiek mane informavo, nuo trečiadienio autobusai turi vykti pagal tvarkaraštį, situacija turi pasitaisyti“, – pranešė sodininkų bendrijos vadovas Vilmas Bitvinskas.

Prašo supratimo

Bendrovė „Kelių priežiūra“ dėl šios savaitės staigaus orų pokyčio papildomai kreipiasi į visuomenę: valstybinės reikšmės keliai valomi ir barstomi, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į meteorologines sąlygas bei rinktis saugų greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Skaityti visą pranešimą