LeBronas pažėrė kritikos JAV dėl nesugebėjimo susigrąžinti Griner iš Rusijos

Prieš 1 metus 138

NBA superžvaigždė LeBronas Jamesas sukritikavo JAV veiksmus siekiant į šalį sugrąžinti WNBA žvaigždę Brittney Griner, kuri neteisėtai sulaikyta Rusijoje dėl neva narkotinių medžiagų kontrabandos.

„Ar dabar ji gali jaustis taip, kad Amerika ją palaiko? Aš jausčiau kažką tokio „Ar aš iš viso noriu grįžti į Ameriką“, – L. Jamesas sakė savo pokalbių laidoje „The Shop: Uninterrupted“, kuri artimiausiu metu pasirodys „YouTube“.

Kiek vėliau Los Andželo „Lakers“ krepšininkas „Twitter“ pareiškė, kad savo pasisakymu laidoje nenorėjo sumenkinti „mūsų nuostabios šalies“, tačiau kalbėjo teoriškai – kaip B. Griner dabar galėtų jaustis, kai už grotų praleido jau daugiau nei 100 dienų.

My comments on “The Shop” regarding Brittney Griner wasn’t knocking our beautiful country. I was simply saying how she’s probably feeling emotionally along with so many other emotions, thoughts, etc inside that cage she’s been in for over 100+ days! Long story short #BringHerHome

— LeBron James (@KingJames) July 13, 2022

B. Griner buvo sulaikyta prieš pat Rusijai užpuolant Ukrainą, vasario mėnesį, kai jos bagaže oro uoste muitininkai neva rado hašišo aliejaus.

Praėjusią savaitę teisme ji pripažino savo kaltę, o šią savaitę jos teismas turėtų tęstis. Anksčiau ekspertai teigė, kad B. Griner turės pripažinti kaltę teisme, kad ateityje būtų įmanoma su Rusija įvykdyti kalinių mainus.

L. Jamesas su savo prekės ženklu pardavinės marškinėlius su užrašu „We Are BG“ (Mes Esame BG – B. Griner inicialai), o pelnas už juos eis krepšininkės šeimai įkurtam fondui, kuris rūpinasi B. Griner susigrąžinimu į JAV.

Praėjusią savaitę B. Griner trenerė Finikso „Mercury“ klube Vanessa Nygaard paminėjo būtent L. Jameso vardą, klausdama, ar tikrai JAV reaguotų taip pat, jei vietoj B. Griner Rusijoje būtų sulaikytas LeBronas.

Skaityti visą pranešimą