Lauko kavinėms sostinė atveria 16 paskutinių erdvių vasaros sezonui

Prieš 1 metus 71

Likus porai mėnesių iki vasaros, Vilniuje įmonių lauko kavinėms siūloma dar 16 likusių sostinės viešųjų erdvių – Malkų turgų, Bazilijonų g. ir Aušros Vartų g. skverą, Bokšto g. ir Latako g. sankryžą, Lukiškių aikštę bei kitas vilniečių bei miesto svečių pamėgtas vietas.

Kaip skelbiama savivaldybės pranešime žiniasklaidai, šiuo metu sostinėje yra apie 400 lauko kavinių – pernai išduoti 502 leidimai, 2021 m. – 558, 2020 m. – 507. Prašymus kavinės, barai ir restoranai gali teikti iki balandžio 17 d., 9 val.

Pridedama, kad norintieji įsirengti lauko kavines miesto skveruose, aikštėse, parkuose turi pasirūpinti leidimais. Prašymą patogu pateikti elektroniniu būdu. Mėnesinė rinkliava už leidimo prekiauti, teikti paslaugas lauko kavinėje išdavimą pagal vietinės rinkliavos zonas (pavyzdžiui, 5 eurai už kv. m pirmojoje zonoje – centrinėje miesto dalyje). Lauko kavinių plotus galima rasti Vilniaus atvirų duomenų žemėlapyje, atrankiniai lauko kavinių plotai pažymėti geltona spalva.

Kiekvienam atrankos laimėtojui bus parengta lauko kavinės teritorijos schema ir išduotas leidimas prekiauti ar teikti paslaugas lauko kavinėje.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.

Programėlės ieškok „Google Play” ir „App Store”.

Skaityti visą pranešimą