Latviai išradingai parems Ukrainą – dovanos iš neblaivių vairuotojų konfiskuotus automobilius

Prieš 1 metus 60

Kaimynai latviai sugalvojo, kaip išradingai paremti kare su Rusija kovojančiai Ukrainai. Kaip skelbia Delfi.lv, Latvijos Respublikos parlamentas pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis įtvirtino galimybę neatlygintinai perduoti Ukrainai iš neblaivių vairuotojų konfiskuotus automobilius.

„Iš neblaivių vairuotojų konfiskuotas transporto priemones galime realizuoti jas parduodami, pristatydami perdirbti arba išardydami dalimis, tačiau suvokiame, jog esant dabartinėms aplinkybėms jos gali tapti itin vertinga parama Ukrainos žmonėms“, – teigė Latvijos gynybos reikalų komisijos pirmininkas Raimonds Bergmanis.

Tiesa, Latvijos vyriausybė kiekvieną kartą priims sprendimą, ar ukrainiečiams perduoti iš neblaivių vairuotojų konfiskuotus automobilius. Automobilių perdavimo procesą ruošiamasi vykdyti per organizaciją, kuri bendradarbiauja su Ukrainos vyriausybe ir yra gavusi ne vieną konkretų pagalbos prašymą.

LRT.lt primena, kad kiek anksčiau šiemet Latvijos finansų ministras Arvilas Ašeradenas pasiūlė pataisyti įstatymą ir leisti Ukrainai dovanoti automobilius, kurie buvo konfiskuoti iš vairuotojų už vairavimą išgėrus. Apie tai pranešė Valstybinės pajamų tarnybos generalinė direktorė Ieva Jaunzeme.

Latvijoje iš neblaivių vairuotojų konfiskuoti automobiliai Valstybinės pajamų tarnybos organizuojamuose aukcionuose įprastai parduodami gana žemomis kainomis.

Dėl to vietiniai gyventojai labai domisi tokiais automobiliais, nes savininkas gali būti tas, kuris iš visų tiesiog pasiūlo didžiausią sumą.

Skaityti visą pranešimą