Laidų vedėjas Krupavičius džiaugiasi turėdamas rytinį darbą: „Neįsivaizduoju, jeigu reiktų spūstyje važiuoti automobiliu ilgiau negu pusvalandį“

Prieš 1 metus 88

LRT TELEVIZIJOS, RADIJO laidų vedėjas Ignas Krupavičius tikina, kad apsvarsto, ar konkrečią dieną vykti automobiliu, ar geriau rinktis viešąjį transportą, dviratį. Pašnekovas neslepia, jog kartais tenka sumokėti ir baudą už stovėjimą neleistinoje vietoje. Vis dėlto rubrikoje LRT VAIRAS jis pripažįsta, kad nėra greičio asas.

– Kuo kasdienybėje Jums yra svarbus automobilis?

– Jei atvirai, per pandemiją manėme, kad mums nereikia automobilio. Ilgą laiką mes kažkaip be jo buvome išsivertę, puikiai iki šiol naudojamės viešuoju transportu. Jei tik yra galimybė, pasiliekame automobilį ilgesnėms neplanuotoms kelionėms, kai negalime dėl laiko stokos pasiplanuoti kelionės viešuoju transportu arba rinktis nuomos paslaugos – tada naudojamės automobiliu.

Šeimoje turime vieną automobilį, kurio tikrai pakanka, bet stengiamės vis dėlto „žaliuosius“ kelius minti: ar tai būtų dviratis, ar automobilių, paspirtukų nuoma.

– Kiek metų vairuojate?

– Pamenu labai puikiai – tuo metu daugelis ruošėsi abitūros egzaminams, o aš, kad neužsisėdėčiau per daug prie knygų ir prasiblaškyčiau, mokiausi vairuoti ir laikiau egzaminus. Tai buvo prieš pat 12 klasės baigimą, 2000 metais.

Mes gavome puikų instruktorių, jis buvo daugiau praktikas negu teoretikas. Labai pasisekė, nes galėjome praktiškai su įvairiausiais pavyzdžiais suprasti sausą teoriją.

– Gal kada skaičiavote, kiek laiko užtrunkate važiuodamas automobiliu per dieną?

– Esu gana laimingas, turėdamas rytinį darbą. Važiuoju automobiliu, jei kartais būna šalta arba lyja ir dviračiu nepasiekiu darbo. Iš esmės neįsivaizduoju, jeigu reiktų vykstant į darbą spūstyje važiuoti automobiliu ilgiau negu pusvalandį. Vis tiek automobilis yra važiavimas iš vieno taško į kitą, tad kartais pasiskaičiuoju, ar mieste apsimoka, įskaitant stovėjimą, važiuoti automobiliu.

Pirmiausia apsvarstau galimybę nueiti pėstute arba pasiekti dviračiu. Jeigu tikrai reikia važiuoti apsipirkti didesnių krovinių, tada važiuoju automobiliu.

– Ar prisimenate, koks buvo Jūsų pirmasis automobilis?

– Dabar sunkiai galėčiau pasakyti, aš niekada nesureikšminau ir nebuvo taip, kad kažko labai norėjau ir dėl to atsimenu.

– Kokį automobilį vairuojate pastaruoju metu?

– Vairuojame „Mazda CX-5“. Turbūt labai atsitiktinis pasirinkimas – daug visko išbandėme ir galbūt visai netikėtai visame pakete atradome, kas mums tuo metu pasirodė tinkamiausia pagal kokybės, patogumo santykį ir kitus asmeninius norus, pageidavimus.

– Kokių smagių situacijų prisimenate iš kelionių automobiliu – ko yra apskritai nutikę?

– Nesena kelionė, vėlgi labai neplanuota, mes keliavome automobiliu [iš Lietuvos] po Italijos salas. Kai nuvažiavome įsigyti labai norimų sicilietiškų didelių vazų, iš pradžių mūsų pasiteiravo, kur jas reikėtų siųsti. Mes sakėme, kad vešime automobiliu – tai vis tiek automobiliu nuvažiuosite į oro uostą, reikia jums turbūt supakuoti, kaip priklauso gabenant lėktuvu. Mes sakėme – turime savo automobilį ir tarp tų penkių apelsinų dėžių vazos tilps. Grįžome prisikrovę ir dar radome vietos, kur padėti prekes, įsigytas Lenkijoje. Grįžome pilni ir labai patenkinti.

– Kada paskutinį kartą gavote baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą?

– Gal buvo keletą kartų už automobilio statymą, bet tai būna situacijos, kai skubu, pamirštu pakelti svirtelę ir sumokėti. Tai čia tokios nedidelės baudos. Dėl greičio ne, labai stengiamės laikytis taisyklių, nes greitai nenuvažiuosi, o tik sudeginsi daugiau degalų, stengiamės neviršyti greičio.

– Galbūt kartais pasitaiko situacijų, kai vyksta reidas ir sustabdo? Kaip reaguoja policijos pareigūnai, kai jus atpažįsta?

– Taip, dažniausiai atpažįsta ir smagiai paklausia: „Kaip sekasi darbuose?“ Kiekvienas dirbame savo darbą, tokia kasdienybė.

– Ko mėgstate klausytis, kai vykstate automobiliu?

– Dažniausiai, jeigu noriu pasiruošti laidai ir gaudau aktualijas, tai, žinoma, LRT RADIJO. Arba, jei noriu daugiau muzikos, sužinoti, išgirsti naujų grupių, tai klausausi LRT OPUS.

Skaityti visą pranešimą