Kviečia balsuoti už Vilniaus rajono bendruomenių iniciatyvas projekte „Lietuvos galia“

Prieš 1 metus 119

Jau startavo viešas balsavimas, kurio metu Lietuvos žmonės kviečiami išreikšti savo pilietinę valią balsuojant už, jų manymu, labiausiai nusipelniusias „Lietuvos galios“ projekto iniciatyvas „Stiprios“, „Teisingos“, „Žalios“ ir „Inovatyvios“ Lietuvos kategorijose.

„Lietuvos galios“ apdovanojimai – Prezidento iniciatyva teikiami metiniai apdovanojimai, skirti įvertinti pilietines iniciatyvas ir geruosius veiklų pavyzdžius miestuose, miesteliuose ir regionuose, o taip pat užsienio lietuvių bendruomenėse. Apdovanojimai skatina bendruomenės susitelkimą, įkvepia kitus leistis į pokyčių kelią dėl bendros gerovės ir prisideda prie pilietinės galios stiprinimo visoje šalyje.

Iš pateiktų pilietinių iniciatyvų atrinktų nominantų visuomenė ir kompetentinga komisija, sudaryta iš viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus įvairių sričių ekspertų, balsuodami išrinks apdovanojimų laureatus keturiose kategorijose: „Žalia Lietuva“, „Stipri Lietuva“, „Teisinga Lietuva“ ir „Inovatyvi Lietuva“.

Projekte dalyvaujančios Vilniaus rajono bendruomenių iniciatyvos:

Konkurso nugalėtojai bus renkami dviem etapais – viešu balsavimu ir komisijos vertinimu. Piliečiai už labiausiai patikusias iniciatyvas kviečiami balsuoti iki lapkričio 1 d. projekto interneto svetainėje www.lietuvosgalia.lt.

15 daugiausiai balsų surinkusių iniciatyvų iš kiekvienos kategorijos bus pateiktos kompetentingai komisijai svarstyti. Įvairių sričių ekspertų komisija išrinks 20 šių metų konkurso laureatų, kurie bus apdovanoti iškilmingos ceremonijos metu š. m. gruodžio 3 dieną.

Daugiau informacijos apie konkurso eigą ir projektą skaitykite čia.

Parengta pagal www.lietuvosgalia.lt informaciją

Nuotr. www.lietuvosgalia.lt

Skaityti visą pranešimą