Kuleba perspėjo nesitikėti pernelyg daug iš Ukrainos kontrpuolimo

Prieš 11 mėnesius 58

„Nelaikykite šio kontrpuolimo paskutiniu, nes nežinome jo baigties“, – trečiadienį Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Šis puolimas bus paskutinis tik tuomet, jei per jį pavyks išlaisvinti Rusijos okupuotas teritorijas, sakė jis. „Bet jei ne, tai reikš, kad turėsime rengtis kitam kontrpuolimui“, – pridūrė D. Kuleba.

Ministras pabrėžė, kad Ukrainai reikia kur kas daugiau ginkluotės kovai su Rusijos okupacinėmis pajėgomis. „Norint laimėti karą, reikia ginklų, ginklų ir dar daugiau ginklų“, – sakė jis. Daug kas priklauso nuo Vokietijos, turinčios ginklų gamybos įmonę „Rheinmetall“, „ginklų pramonės milžinę Europoje ir galbūt visame pasaulyje“. „Rheinmetall“ yra populiarių tankų „Leopard“ gamintoja.

Be amunicijos, tankų ir oro gynybos sistemų, Ukrainai labiausiai reikia kovinių lėktuvų. D. Kuleba tikisi Berlyno pagalbos, kad Ukraina įgytų modernius naikintuvus F-16. Kitaip, nei buvo su tankais „Leopard“, sprendimą dėl naikintuvų turi priimti ne Vokietija, o JAV. „Iš Vokietijos tikimės aktyvaus vaidmens kuriant šalių koaliciją. Kas įtikins Jungtines Valstijas paspausti žalią mygtuką?“, – klausė jis.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą