Kriminalistų tyrimo atomazga Plungėje: kvaišalų plantacija ir 1,5 kg narkotikų

Prieš 1 metus 92

www.DELFI.lt

2022 m. rugpjūčio 31 d. 19:41

aA

Plungėje vyro namuose policija per kratą rado augalinės kilmės narkotikų, o greta esančiame miške - narkotinių augalų plantaciją. Sulaikyti 3 įtariamieji: narkoptikų augintojas, platintojas ir jo klientas.

Antrankiai (asociatyvi nuotr.)

Antrankiai (asociatyvi nuotr.)

© Sipa / Scanpix

Plungės policijos kriminalistai per kratą 34-erių vyro namuose rado mažiausiai 1,5 kg augalinės kilmės, žalsvos spalvos, įtariama narkotinių medžiagų. Ten pat rasta kitos rūšies narkotikų ir įranga pakuoti, sverti bei vartoti narkotikus.

Be to aptikta daugiau nei 3000 Eur. Pareigūnai įtaria, kad tai – pinigai, gauti už parduotus narkotikus.

Miške, netoli įtariamojo namų, policija aptiko 28 galimai narkotinių augalų stiebus.

Vyrui pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.
Pranešama, kad įtariamasis jau teistras už panašius nusikaltimus.

Ši krata – tai dar gruodį pradėto Plungės kriminalistų tyrimo tęsinys. Tyrimas pradėtas, kai Plungėje buvo sulaikytas 22-ejų vaikinas su kvaišalais. Vėliau buvo sulaikytas ir įtariamas narkotikų platintojas (gim. 1993 m.).

Visiem 3 įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pasak pareigūnų, tyrimas tęsiamas, įtariamųjų gali būti daugiau.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Už neteisėtą didelio kiekio aguonų ar kanapių auginimą gresia iki penkerių metų nelaisvės.

www.DELFI.lt

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą