Kriminalistai sulaikė narkotikų kontrabandą, vertinamą daugiau nei milijonu eurų

Prieš 1 metus 71

Vilniaus apskrities policija praneša, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai pareigūnai gavo duomenų, jog du Vilniuje gyvenantys įtariamieji dideliais kiekiais organizuoja narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą iš Olandijos į Lietuvą.

Lapkričio viduryje Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atliko sėkmingą operaciją. Pareigūnai konfiskavo labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekį, sulaikė narkotikų gabentoją bei kontrabandos organizatorių.

Vienas įtariamasis sulaikytas, vos kirtęs Lenkijos ir Lietuvos sieną. Per kratą jo automobilyje rasta apie 40 kg ekstazio tablečių, apie 37 kg amfetamino, apie 2,5 kg kokaino.

Organizatorius sulaikytas Vilniuje. Abu sulaikytieji priskiriami Vilniaus apskrityje veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Teismas jiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų.

Pareigūnai praneša, kad sulaikomų įtariamųjų gali būti ir daugiau.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą