Košmarą pasaulio čempionato starte išgyvenę argentiniečiai: mums dabar liko du finalai

Prieš 1 metus 56

Argentinos rinktinė čempionatą pradėjo tragiškai ir C grupės dvikovoje 1:2 (1:0) nusileido Saudo Arabijos futbolininkams. Pastarąjį kartą Argentina buvo pralaimėjusį dar 2019 metų liepos 3 dieną, kai 0:2 buvo nusileista Brazilijai.

„Skausminga“, – po dvikovos bendraudamas su žurnalistas prasitarė Argentinos rinktinės puolėjas Lautaro Martinezas.

Pirmajame kėlinyje jau pačioje pradžioje Lionelis Messi galėjo išvesti savo komandą į priekį. Vis tik smūgis nebuvo tikslus, tačiau netrukus Argentinos dievukas gavo dar vieną progą.

Teisėjas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą 8 minutę galiausiai paskyrė 11 metrų baudinį, o jį realizavo L. Messi. Argentinos žvaigždė tapo pirmuoju savo šalies futbolininku, kuris pasižymėjo keturiuose skirtinguose pasaulio čempionatuose.

Toliau aikštėje vyko labai neįprasti įvykiai. Saudo Arabija taikė itin aukštą gynybos liniją ir gynėjai nuolat įviliodavo argentiniečius į nuošalės spąstus. Argentina net tris kartus pasiuntė kamuolį į vartus, bet visus kartus buvo pakelta šoninio teisėjo vėliavėlė. Argentina iš viso net 7 kartus iš eilės užfiksavo nuošalę, o Saudo Arabija ėmė vis drąsiau jaustis aikštėje. Galiausiai ta drąsa virto dviem įvarčiais antrajame kėlinyje ir pelnyta Saudo Arabijos pergale pasaulio čempionato starte.

Vienas iš nelaimėlių, kurio įvartis buvo neįskaitytas, buvo L. Martinezas. Jo tikslus smūgis buvo atšauktas po VAR peržiūros.

„Turėjo daug vilčių pradėti čempionatą pergalingai. Mes pralaimėjome rungtynes dėl savo klaidų. Yra detalių, kurios ir nulemia skirtumą, tad mes turime taisyti savo klaidas. Pirmame kėlinyje turėjo mušti daugiau nei kartą, tačiau čia pasaulio čempionatas ir mums dabar liko du finalai“, – po dvikovos konstatavo L. Martinezas.

Kitas rungtynes Argentina žais lapkričio 26 dieną, kai susitiks su Meksikos futbolininkais.

Skaityti visą pranešimą