Komandos draugo lyderystę išskyręs Ulanovas nepamiršo ir sirgalių: jie mus prikėlė iš pelenų

Prieš 1 metus 62

Edgaras Ulanovas buvo tas krepšininkas, kurio indėlio pirmoje rungtynių dalyje bene labiausiai pasigedo Kazys Maksvytis. Tačiau trenerio žodžius išgirdęs Kauno „Žalgirio“ (3-3) kapitonas parodė, kad šį titulą jis gavo ne veltui.

21 tašką į Berlyno ALBA (3-3) krepšį sumetęs E. Ulanovas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje, o jo tritaškis su ketvirto kėlinio sirena lėmė tai, kad „Žalgiris“ penktadienį savo arenoje prie 15 tūkstančių sirgalių laimėjo 88:81 (13:25, 19:19, 22:17, 34:20).

„Aš nesutikčiau iki galo su tuo, ką sakė treneris, bet žinote, čia nėra esmė. Per rungtynes vieni kitiems tiek daug visko prisakome. Rungtynės vyksta 40 minučių, aš jau iš savo patirties žinau, kad du kėliniai, kitą kartą žiūrėk, kad ir paskutinė ataka gali viską nulemti. Pripažįstu, kad aš pirmoje pusėje nesužaidžiau, tai yra rungtynių dalis, bet šiai dienai džiaugiamės, kad pavyko viską apsukti antroje pusėje.

Jaučiausi gerai, prieš tai dar įmečiau kažkiek, tai norėjau to kamuolio savo rankose ketvirtajame kėlinyje. Komandos draugai pamatė tas degančias mano akis ir jutau, kad šiandien turiu teisę tą daryti. Galų gale ir pramesti. Leidau rizikuoti ir ta rizika pasiteisino šiandien.

Kalbant apie pirmą rungtynių pusę, tai manau, kad čia dalis koncentracijos klaidų, paprasti dalykai, juokinga. Tai žaidimo dalis, bet tokiai komandai pradėjus gerai rungtynes negalime duoti dar labiau įsijausti. Apibėgo jie tikrai mus, bet kitą kartą paprasčiausiai ir mūsų koncentracijos trūkumas leido jiems tą padaryti. Mūsų klaidos. Trenerių štabas to nepasakys ir nepadarys išėjęs į aikštelę. Mes turime prisiimti kartais irgi atsakomybę“, – po rungtynių kalbėjo E. Ulanovas.

Krepšininko teigimu, vienu iš svarbiausių momentų tapo Keenano Evanso tritaškiai ketvirtajame kėlinyje. Iki tol tylėjęs amerikietis, pajutęs kraujo skonį, suvertė keturis tolimus metimus iš eilės.

„Iš mūsų pusės, iš rūbinės, tai buvo visiškas pasitikėjimas Keenanu. Netgi raginome jį imtis daugiau iniciatyvos. Jis yra ne kartą įrodęs, kad gali. Norime, kad jis užkurtų tą puolimą. Kaltinti jį dėl prastos pirmos rungtynių dalies negalime, nes mes visi atrodėme prastai ir buvome apatiški. Daug klaidų ir panašiai, toks kaip ir komandinis virusas išsiplėtė po visą mūsų rūbinę.

Jis antroje pusėje sužaidė kaip lyderis ir tie tritaškiai užkūrė motorą. Velniškai tai mums padėjo, tai buvo vienas iš kertinių momentų, kuris padėjo mums laimėti.

O toks sugrįžimas parodo, kad turime charakterį, tuo pačiu parodo, kaip mes galime žaisti. Charakteris, kovingumas, jau ne pirmą kartą šiemet mes tai parodome. Turime išmokti tas pamokas ir reikia sužaisti solidžiai bent 35 minutes“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Jis taip pat pripažino, kad sirgaliai padėjo jiems sunkiomis akimirkomis nepalūžti, o galiausiai ir atsitiesti penktadienio dvikovoje.

„Mes pirmoje pusėje nenusipelnėme visiškai pilnos arenos ir palaikymo. Vis tik antroje pusėje pakeitėme savo veidą ir sirgaliams ačiū už kantrybę, jie mus prikėlė iš pelenų“, – sirgaliams dėkojo E. Ulanovas.

Po šios pergalės „Žalgiris“ atsipalaiduoti negalės, nes jau sekmadienį jų laukia principinė LKL dvikova su Vilniaus „Rytu“.

„Turėsime treniruotę atsistatymui, daugiau bus analizių, vaizdo peržiūrų. Sudėliosime akcentus prieš rungtynes. Ne pirmas kartas, esame tai jau patyrę, galvoju, kad laukia rimtas varžovas, geroje nuotaikoje. Parodė „Rytas“ kitokį veidą, kurio gal nebuvo iki šiol. Laukia geros rungtynės, žiūrovams turėtų patikti“, – žadėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Skaityti visą pranešimą