Komandą už pyktį ir nusiteikimą pagyręs Žibėnas – apie „Ryto“ ofisą užkaitinusį sprendimą ir „Queen“ muziką

Prieš 1 metus 62

Giedrius Žibėnas po labai sunkaus sezono starto gali bent vieną dieną nuoširdžiai džiaugtis. Vilniaus „Ryto“ (5-3) ekipa po gilios pralaimėjimų duobės LKL pirmenybėse apgynė namų tvirtovę nuo Kauno „Žalgirio“ gražiose ir kovingose rungtynėse laimėjo 89:85, nors vienu metu turėjo 13 taškų deficitą.

Vilniečių treneris po mačo labiausiai gyrė ne tik 34 taškus sumetusį Marcusą Fosterį, bet visos komandos užsivedimą.

„Gera, didelė pergalė mums, fanams ir žaidėjams. Sveikinimai visiems, miestui. Laimėjome kovą dėl kamuolių kelintose rungtynėse iš eilės. Tikrai niekas individualiai iš varžovų nedominavo. Gal tik Brazdeikis, bet antroje pusėje palikome jį su 4 taškais. Susitvarkėme dvikovas vienas prieš vieną – to ir reikia didesnėms pergalėms“, – po mačo džiaugėsi G. Žibėnas.

„Rytas“ antroje dvikovos dalyje startavo vangiai ir leido „Žalgiriui“ susikrauti 13 taškų persvarą (45:58). Vis dėlto vilniečiai išlipo iš šiuos duobės, o puolime komandą į priekį ant savo pečių nešė 34 taškus pelnęs M. Fosteris.

Amerikietis likus žaisti 10 sek. smeigė tritaškį, kuris iš esmės uždarė sustikimą, bet G. Žibėnas pirmiausia gyrė visą komandą.

„Jis sužaidė geras rungtynes, nors pradėjo labai prastai, paskui įsivažiavo, parodė klasę. Žinome jo lygį. Bet tai yra komandos pergalė. Turėjome minus 13, panikos nebuvo, išlikome kartu, grįžome ir laimėjome. Tai man labiausiai patiko“, – sakė G. Žibėnas.

– M. Fosteris demonstravo lyderio savybes. Kas jums jame labiausiai patinka?

– Manau, kad visi žaidėjai gyvena tokioms rungtynėms, kad būtų pasiruošę. Marcusas parodė geriausias spalvas, kai reikia. Kol kas jis žaidžia didesnėse rungtynėse, tikimės jo indėlio ir eilinėse rungtynėse. Nors dabar mums eilinių nėra likę. Yra toks posakis, komanda yra tokia gera, kokios yra jos paskutinės rungtynės. Žiūrėsime, kaip jausimės po kitos dvikovos.

– M. Fosteris po lemiamo tritaškio mojo „Žalgirio“ sirgaliams. Kiek jums patinka tokios emocijos?

– Kuo daugiau... Tai puošia sportą, puošia arenas, viską. Kad tik daugiau emocijų būtų, kad tik daugiau mums apie tai kalbėti. Lietuviai gal jų tiek neišreiškiame, norisi ir iš vietos žaidėjų jų gal daugiau. Sveikintinas dalykas. Nestabdysime, o tik skatinsime.

– Ketvirtajame kėlinyje pasirinkote išsimesti ne po krepšiu, o kitoje aikštės pusėje (buvo likusios 43 sek.), kodėl?

– Vis dar karšta mūsų ofise dėl to sprendimo. Norėjome 2 atakų prieš 1. Geriau išsimesti kamuolį iš ten, nei iš galinės, kur varžovas gali greit nubausti. Gal kiek nustebinome „Žalgirį“.

– Į areną sugrįžo Arnas Butkevičius. Kaip jums jo priėmimas?

– Arnas yra žaidėjas, kuris mums iškovojo žiedus. Linkiu jam kuo didesnės sėkmės. Matau, kad jam sekasi, labai džiaugiuosi ir tikrai palaikau.

– Kaip pasikeitė komandos emocinis fonas po tos 5 pralaimėjimų duobės?

– Pradėjome klausyti „Queen“ muzikos prieš rungtynes. Kelintos rungtynės iš eilės, gal šitose mažiau, ėjome į pirmą pusę labai pikti. Ant tos situacijos, kurioje esame dabar. Tikiuosi, kad FIBA langai to neišmuš. Mūsų klubui pertrauka labai ne laiku. Vis dar esame prastoje situacijoje tiek LKL, tiek Čempionų lygoje. Norisi išlaikyti pyktį ir alkį.

– Kokia „Queen“ daina sukelia tą pyktį?

– Kalbu daugiau apie save, bet daug jų yra gerų, ritmų gerų yra. Vienos neišskirsiu.

– Ką reikės padaryt komandai, kad banga išliktų po lango?

– Treniruotis. Kas grįš po laisvų dienų – turi ruoštis. Kas išvyksta į rinktines – išlaikys formą. Turime būti gudrūs su laisvomis dienomis.

Skaityti visą pranešimą