Komandą į finalą atvedęs Šeškus prieš finalą žvalgėsi ir į 2014-ųjų sensaciją: tada į finalą ėjome atsainiai, gal reikia pakartoti?

Prieš 1 metus 104

Virginijus Šeškus dar sykį nutildė jo treniravimo metodų kritikus, kai su Jonavos „Cbet“ komanda Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje 92:86 įveikė Vilniaus „Rytą“ ir sekmadienį žais finale. Po skambios pergalės treneris džiaugėsi už savo komanda ir lygino ją su 2014 metų Prienų ekipa.

Būtent 2014 m. V. Šeškaus treniruojamas Prienų klubas sukūrė įspūdingą sensaciją, kai tuometinėje LKF taurėje pusfinalyje įveikė „Žalgirį“, o finale patiesė ir „Rytą“.

Šiuo metu Jonavos komanda pusę tokio pasiekimo jau pakartojo ir turės galimybę treneriui padovanoti jau trečią karjeroje taurę.

„Puiku ir nuostabu, kad pavyko laimėti, buvo labai sunku, gerai, kad vyrai, paleidus antro kėlinio galą, atsigavo. Gale rungtynių mes jau valdėme rungtynes. Nėra jėgų apie kažką pasakoti, po tokio mačo... Šeštas žaidėjas buvo Šiaulių arena, aš nustebęs. Žaidėme kaip namie“, – po mačo užkimęs kalbėjo V. Šeškus.

Treneris teigė, kad džiaugsmas po pergalės yra toks, dėl kokio ir žaidžiamas krepšinis.

„Aš labai gerai atsimenu prieš finalą Panevėžyje su „Rytu“ 2014 metais. Vakare atsisėdome su treneriukais, pasėdėjome, ryte tada nedarėme jokio skautingo. Žaidėjai tokie buvo po rungtynių išsekę, o Prienai – pirmą kartą finale. Galima sakyti, kad tada elgėmės neatsakingai, kaip bus, taip bus – mes jau finale. Ir laimėjome. Nežinau, ar reikia tai keisti, pakalbėsime su treneriais“, – pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo V. Šeškus.

– Ar komandoje nebuvo abejonių po pastarųjų pralaimėjimų LKL?

– Pralaimėjome tas rungtynes, gal buvo toks susierzinimas, aš buvau išėjęs iš tų rungtynių, gal aš daugiau buvau susierzinęs, bet pastebėjau, kad žaidėjai irgi neišgyvena dėl pralaimėjimų. Visis sakė – važiuojame į Šiaulius ir atitaisome klaidą. Labai greitai mes išsigryninome.

– M. Normantas sakė, kad jūs labiau norėjote laimėti. Nustebino „Rytas“ jus?

– Nežinau, prieš rungtynes visi sakė, kad „Rytas“ gerai žaidė LKL, triuškino varžovus. Jie atvažiavo su pasitikėjimu, jiems, aišku, trūko žmogaus, bet pas mus Šulskio nebuvo – lygu.

– Kontroliavote rungtynes, išskyrus antro kėlinio dalį. Kokie sumanymai veikė?

– Kažkur veikė, kažkur neveikė. Viską lėmė individualūs veiksmai. Aukšto lygio rungtynės, pabaigą daro įžaidėjai, jie renka taškus. Mes daug ką tarėmės ir mes nepadarėme, o žaidėjai jau prašė žaisti paprastai. Jų galvos jau neveikė deriniams.

– Laimėjote NKL, patekote į LKL ketvertuką, dabar žaisite KMT finale. Koks yra Jonavos potencialas?

– Potencialas? Potencialas, žinote, nuo ko priklauso? Nuo pinigų labai priklauso, kokią komandą gali surinkti. Potencialą mes rodome dvejus metus. Treneris man sakė anksčiau, kad svarbu, nelikti aštuntiems. Dar kartą įrodėme, kad galime žaisti su visais. Šaunuoliai vyrai, turime individualiai žaidėjų. Edvinas visą savaitę nežaidė, abejojau, ar leisti nuo pradžių, bet gerai sužaidė.

– Kiek jums pranašumų turi Jonava su jūsų 2014 m. Prienų komanda?

– Labai daug, kelias labai panašus. Su Jonava pavyko geriau pradėti LKL, Prienai tada pirmais metais paėmė 7 vietą. Bet daug panašumų, žaidėjų rinkime, rūbinė, tikrai panašu. Jei panašu, reikia rytoj ir laimėti, ar ne?

Skaityti visą pranešimą