Kolegos apie mirusią ilgametę Kėdainių ligoninės pediatrę: „Nemažai mūsų vaikų buvo patekę į šios gydytojos rankas“

Prieš 1 metus 90

Kėdainių ligoninės bendruomenė išgyvena kolegės netektį – pirmadienį pranešta, jog mirė ilgametė šios gydymo įstaigos medikė Aurelija Skavronskienė. Jai buvo 65-eri.

Apie tai socialiniame tinkle pranešusi Kėdainių ligoninė reiškia nuoširdžią užuojautą velionės šeimai, artimiesiems ir visiems pažinojusiems gydytoją.

„Šviesus gydytojos atminimas išliks mūsų – pacientų, kolegų atmintyje“, – feisbuko paskyroje rašo Kėdainių ligoninė.

a. a. A. Skavronskienė dirbo Kėdainių ligoninės gydytoja-neonatologe. Pacientai ir kolegos ją prisimena kaip ypač jautrią, šiltą ir nuoširdžią vaikų gydytoją.

„Tai buvo pirmoji pediatrė, kuri įvertindavo mūsų ligoninėje gimusių naujagimių būklę – ateidavo jų apžiūrėti, nes dirbo gydytoja-neonatologe. Vėliau paaugę šie vaikai ir vėl su ja susidurdavo, kai dėl vienokių ar kitokių sveikatos bėdų kreipdavosi į gydymo įstaigą tiesiogiai pas gydytoją Aureliją arba atsitiktinai, pavyzdžiui, per jos budėjimą. Todėl tikrai galima sakyti, kad nemaža dalis Kėdainių vaikų buvo patekę į šios nuostabios gydytojos rankas“, – prisimindama netikėtai mirusią kolegę pasakojo Kėdainių ligoninės direktorės pavaduotoja Edita Andriuškevičienė.

Pasak jos, kolegės mirtis sukrėtė visą kolektyvą. „Tai buvo netikėta. Dėl sveikatos problemų neseniai jai buvo atlikta operacija, po kurios ji ir mirė“, – teigė E. Andriuškevičienė, pridūrusi, jog a.a. A. Skavronskienė Kėdainių ligoninėje dirbo daugiau nei 15 metų.

Savo darbui atsidavusi, profesionali vaikų ligų gydytoja greičiausiai bus kremuota. Kol kas nėra aišku, kur ir kada bus galima su ja atsisveikinti – šiuo metu laukiama iš Australijos sugrįžtant velionės sūnaus.

Tarp daugybės jos pacientų buvo ir prieš keletą metų Lietuvoje garsiai nuskambėjusios mažamečio kėdainiečio tragedijos herojus Matukas. Sunkiai sumuštą ir jau nekvėpuojantį vaiką į Kėdainių ligoninę greitosios medicinos pagalbos medikai pristatė a. a. A. Skavronskienės budėjimo metu. Vėliau teisme liudijusi medikė kalbėjo, jog tokių siaubingų vaizdų per savo darbo metus nebuvo mačiusi.

Skaityti visą pranešimą