Ko reikia kokybiškam miegui?

Prieš 1 metus 86

Norint gerai pailsėti naktį, būtina atpalaiduojanti aplinka. Tyrimai parodė, kad žmonės tiesiog geriau miega, kai jų miegamajame optimaliai parinktas šviesos ir triukšmo lygis, temperatūra ir komfortas. O kadangi miego kokybė ir trukmė yra tiesiogiai susijusi su kitais žmogaus sveikatos aspektais, miegą skatinanti miegamojo aplinka taip pat gali pagerinti jūsų savijautą budrumo metu.

Geriausia tai, kad idealaus miegamojo sukūrimas nebūtinai turi kainuoti brangiai. Yra keletas efektyvių būdų, kaip padaryti savo miego erdvę ramesnę ir tinkamesnę poilsiui.

·         Lova

Nuolat tobulėjant technologijoms ir gilėjant mūsų supratimui apie miego svarbą, vartotojai susiduria su didesniu pasirinkimu spręsdami gyvybiškai svarbią užduotį - išsirinkti tinkamą lovos pagrindą. Tai ne tik patogumas - svarbi ir lovos išvaizda.

·         Čiužiniai ir patalynė

Priklausomai nuo jūsų miego pomėgių ir individualių veiksnių, tokių kaip kūno svoris, įprasta miego padėtis ir tai, ar mėgstate gulėti ant minkšto, ar kieto paviršiaus, priklauso jūsų čiužinio pasirinkimas.

·         Triukšmas

Nereikia stebėtis, kad tylesniame miegamajame miegama geriau. Garsus triukšmas gali sukelti didelį miego susiskaidymą ir sutrikdyti miegą, o tai savo ruožtu gali neigiamai paveikti jūsų fizinę ir psichinę sveikatą. Nedidelio lygio triukšmas gali priversti jus pereiti į lengvesnę miego stadiją arba akimirksniu pabusti.

Turėtumėte stengtis, kad jūsų miegamajame būtų kuo tyliau, blokuodami išorinius garsus. Kai kurie žmonės eidami miegoti taip pat mėgsta klausytis muzikos. Aplinkos garsai arba raminanti muzika, taip pat gali sumažinti nerimą.

·         Šviesa

Cirkadiniams ritmams, kurie lemia jūsų miego ir budrumo ciklą, didelę įtaką daro natūrali šviesa ir tamsa. Dieną akys suvokia saulės šviesą ir signalizuoja smegenims gaminti kortizolį - hormoną, kuris padeda išlikti žvaliems ir energingiems. Naktį, kai sutemsta, smegenys gamina kitą hormoną - melatoniną, kuris sukelia mieguistumo ir atsipalaidavimo jausmą.

Dirbtinės šviesos poveikis vakare gali sulėtinti cirkadinius ritmus ir pailginti miego pradžią arba laiką, per kurį užmiegate. Išmanieji telefonai, televizoriai ir kiti prietaisai su ekranais taip pat skleidžia dirbtinę mėlynąją šviesą, kuri gali pakenkti miegui, net jei naudojate silpnesnius "naktinius" ekrano nustatymus.

Skaityti visą pranešimą