KMT bronza suspindęs Orelikas Fosterio benefiso nesureikšmino: nemanau, kad žaidžiant po vieną galima kažką pasiekti

Prieš 1 metus 56

Amerikietiškus kalnelius priminusiame Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) mažajame finale, po įtemptos kovos, bronziniais medaliais suspindo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, rezultatu 91:88 (18:21, 29:21, 23:14, 21:32) įveikęs Vilniaus „Ryto“ krepšininkus. 

Po pergalės 3 tritaškius pataikęs ir sunkiu metu komandą į priekį tempęs Gediminas Orelikas akcentavo gerą komandinį žaidimą.

„Svarbu yra medalis. Galbūt ir šiek tiek kitaip būtume sužaidę, bet vakar žaidėme su „Žalgiriu“, kuris šiemet yra visai kitoks. Žinoma, kovėmės kiek galėjome. Šiandien tas ketvirtas kėlinys nelabai patiko – turėjome solidų pranašumą, pabėgome į priekį, bet jie sugrįžo. Toks atsipalaidavimas gavosi iš žaidėjų, bet svarbiausia laimėjome, todėl tai ir yra džiugu“, – po pergalės kalbėjo Panevėžio ekipos lyderis.

Į Panevėžį šį sezoną sugrįžęs žaidėjas mūšyje dėl trečios vietos pelnė 14 taškų (0/2 dvit., 3/7 trit., 5/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartą apšvarino varžovus ir iš viso surinko 17 naudingumo balų.

– Marcuso Fosterio nepavyko sustabdyti ketvirtajame kėlinyje. Kas ten buvo?, buvo paklausta G. Oreliko

– Metė jis ten ir atsilošęs. Jeigu vienas žaidžia, o keturi stovi, tai tegul žaidžia. Aš nemanau, kad kažkuri komanda kažką gali pasiekti žaidžiant po vieną. Aišku, gali laimėti gal vieną, gal antrą kartą, bet vienas komandos neištempsi. Šiandien jam pasisekė, pataikė jis ten atsilošęs, per rankas, tai sveikinimai, bet galutiniame rezultate komanda vistiek pralaimėjo.

– Pačiam rungtynės taip pat buvo geresnės nei vakar. Kaip savijauta, kaip sveikata?

– Po truputį viskas gerėja, dirbame su daktarais ir treneriais ryte ir vakare. Specialūs pratimai, kad viskas laikytų. Šiandien viskas buvo geriau, bet žinau, kad viskas gali dar gerėti. Dabar turėsime dvi savaites, tai išsigydisime, pasiruošime ir eisime toliau.

– Vienu metu „Rytas“ persvėrė rezultatą, tačiau tada Vytenis Lipkevičius pataikė sunkų tritaškį, o prieš tai Tomas Lekūnas prasižengė nesportine pražanga. Ar manai, kad čia ir įvyko lūžis?

– Aš manau, kad galėjome to lūžio ir išvengti. Dabar galime sakyti, kad jie pirmavo, bet reikia prisiminti, kad prieš 4 minutes dar mes pirmavome 18 taškų.. Čia buvo kertinis momentas. Reikėjo dar kelias atakas apsiginti ir jie būtų rankas nuleidę. Svarbiausia, kad šiaip ne taip ištempėme ir grįžtame namo su medaliais.

– Ši pergalė gali tapti tam tikra paskata antrai sezono pusei?

– Taip. Šiandien ir kaip komanda geriau atrodėme. Nebebuvome kiekvienas už save, kaip kitose rungtynėse. Būdavo, kad norime po vieną viską išspręsti, bet nesame tokie žaidėjai, kad spręstume po vieną. Šiandien daug geriau atrodėmė kaip komanda, o tai matėsi ir gynyboje, ir puolime. Gerai kovojome, atlikome rezultatyvius perdavimu. Duok Dieve, kad viskas dar paeitų į priekį ir antroje sezono pusėje viskas būtų daug geriau.

– Vyksta snaiperio konkursas. Kaip manai, kas geriau pasirodys – Šakičius, ar Paulius Murauskas?

– Abu grybai, tai nemanau, kad kuris nors laimės (juokiasi). Ne, šiaip tai juokauju. Tikiuosi, kad abu gerai pasirodys. Žiūrėsime, kuriam ranka nedrebės. Tikiuosi laimėjimu pasidalins su komanda ir į restoraną nusives.

– Šiandien padoriau pakrito tritaškiai. Kaip pavyko susitvarkyti psichologiškai?

– Mes esame viena geriausių Lietuvos krepšinio lygos komandų pagal tritaškių procentą. Būna dienų, kai mes nepataikome, bet būna, kai ir kitos komandos mėto pro šalį. Kad dvi dienas iš eilės nepataikytume yra mažesnis šansas. Šiandien galėjome ir dar daugiau pataikyti, tačiau neįmetėme laisvų metimų. Ir pats kelis laisvis pramečiau. Šiandien pataikymas geresnis, todėl ir jautėsi visos komandos atsipalaidavimas puolime, geresnis kamuolio dalinimasis.

– Kaip pats jautiesi grįžęs į Panevėžį, ką labiausiai akcentuoji treniruočių metu?

– Akcentuojame, kad viskas būtų gerai su sveikata, nebeskaudėtų nugaros. Turėjau problemų, bet dabar po truputį jau gyjame. Daktarai, masažai, pratimai. Daugiau kaip ir viskas gerai. Būna ir blogų varžybų, bet džiaugiuosi, kad dauguma yra gerų. Akcentas yra susitvarkyti sveikatą ir viskas bus super.

Skaityti visą pranešimą