Klausimas apie Jefimovą Meilutytei sukėlė nuostabą: kodėl man jos turėtų trūkti?

Prieš 1 metus 47

Dvi „Trigubas karūnas“ pasaulio plaukimo taurės etapuose laimėjusi ir solidžią premijų sumą uždirbusi Rūta Meilutytė pirmadienį sugrįžo į Lietuvą, kur leis sau pailsėti prieš gruodį vyksiantį pasaulio čempionatą 25 metrų baseine.

„Šiai akimirkai apsisprendžiau, kad dalyvausiu planetos pirmenybėse. Tikslai bus tie patys, plaukti ir mėgautis. Abejonių kėlė tai, kad ilgas sezonas, intensyvus, tik neseniai pradėjau vėl plaukti, žiūrėjau, kad nereikėtų persitempti. Varžybose yra ir fizinis, ir psichologinis krūvis.

Ir po šių varžybų yra to nuovargio. Yra ką veikti tris savaites varžantis, kelionė ne iš trumpųjų buvo. Pačias varžybas vertinu gerai, daug geros patirties. Norėjau prasiplaukti ir prasiplaukiau. Buvo smagu“, – Vilniaus oro uoste Lietuvos žiniasklaidai pasakojo plaukikė.

R. Meilutytė iš viso pasaulio plaukimo taurės etapuose uždirbo virš 50 tūkst. JAV dolerių ir dabar atskleidė, kad dalį šią sumos paaukos kaip paramą Ukrainai.

„Be abejo paaukosiu tikrai Ukrainai. Man tai yra tiek pat svarbu, kaip ir nuo pradžių. Aukosiu ir toliau“, – teigė olimpinė čempionė.

Pasaulio taurėje, kaip ir ankstesnėse varžybose, ji susitiko gerai pažįstamą konkurentę iš JAV – Lilly King. Pasak lietuvės, varžovė jos sugrįžimą pasitiko džiaugsmingai.

„Jau plaukiau Europos, pasaulio čempionatuose. Nėra kažkokia staigmena žmonėms. Ji pati džiaugėsi, kad grįžau“, – sakė R. Meilutytė.

Ir jei kalbėdama apie amerikietę šypsojosi, tai sulaukusi klausimo apie kitą varžovę iš praeities Juliją Jefimovą gerų žodžių pasakyti rusei negalėjo.

„Pfff... tikrai ne. Kodėl man jos turėtų trūkti?“, – į žurnalisto klausimą su nuostaba atsakė lietuvė.

Artimiausiu metu R. Meilutytė visą laisvą laiką žada skirti poilsiui.

„Dabar bus pauzė, poilsis, reikia leisti viskam atslūgti, nusiraminti. Viskas ateis savaime. Duosiu sau laiko pabūti namuose“, – sakė plaukikė.

Skaityti visą pranešimą