Klaipėdos valdžia pripažįsta: žiemai pasiruošti nespėjo, tad miesto gatvės – prastos būklės, kelininkų laukia baudos

Prieš 1 metus 74

Nesėkmingai vykę viešieji pirkimai lėmė, kad Klaipėdoje šią žiemą susiklostė sudėtingos eismo sąlygos. Aiškėja, kad dėl apskundimų laiku neįvykdžius konkursų nepavyko rasti, kas valys du trečdalius miesto gatvių, tad tenka prašyti padėtį gelbėti vieną trečdalį Klaipėdos gatvių prižiūrinčios įmonės. Tiesa, ir šios veikla miesto valdžios netenkina – kelininkams pareikšta pretenzijų, rengiamasi skirti baudų.

Klaipėdos gatves prižiūrintys kelininkai su miesto valdžia praėjusią savaitę buvo susitikę ne vieną kartą ir vis teko aiškintis, kas lėmė sudėtingas eismo sąlygas mieste.

Karčių žodžių kelininkams nestokoja ir gyventojai, jie skundais užvertė savivaldybę ir pašiepia tvarkdarius socialiniuose tinkluose – kelių valymo ir barstymo techniką kai kurie jau pakrikštijo vienaragiais, kurių dar niekas nematė.

Praėjusios savaitės pradžioje už šiuos darbus atsakingų bendrovių atstovai dėl miesto gatves sukausčiusio ledo ir sniego kaltino išskirtines oro sąlygas – itin didelį vienu metu iškritusio sniego kiekį, drastiškus oro temperatūros pokyčius. Taip pat akcentuota ir tai, jog neva spaudžiant dideliam šalčiui savo darbo neatlieka egiptietiška ar vokiška druska.

Vis dėlto panašu, kad miesto valdžios kelininkų pasiteisinimai nedomina: Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys teigia, kad Klaipėdos gatvės nuo pat didžiojo snygio pradžios neatitinka lūkesčių, tad jau nuspręsta, kad bendrovei „Klaipėdos autobusų parkas“ bus skirta bauda. Tikslinamas tik jos dydis.

„Yra pretenzijų dėl prasto gatvių valymo. Dabar yra konkretinama dėl sutartinių įsipareigojimų neįvykdymo“, – pridūrė A. Barbšys.

Anksčiau savivaldybei dėl gatvių valymo aiškinęsi kelininkai šiomis dienomis išgirdo pastabų dėl darbų derinimo tarpusavyje – pastebima, kad gatves valančios įmonės sniegą sustumdavo į viešojo transporto sustojimo įvažas ir pan.

Pašnekovas pripažino, kad uostamiestyje situacija dėl gatvių valymo yra sudėtinga, nes jau antrus metus nepavyksta rasti rangovų šiam darbui – konkursai yra įstrigę dėl skundų, konkursų dalyvių ginčų, prasidėjusių teismo procesų. Šiuo metu „Klaipėdos autobusų parkas“ esą gelbsti miestą ir nors turėtų valyti tik trečdalį miesto, tačiau samdo kitas bendroves ir užtikrina gatvių priežiūrą didesnėje Klaipėdos dalyje.

Anot A. Barbšio, jeigu ne „Klaipėdos autobusų parkas“ ir subrangovai, du trečdaliai gatvių būtų visai nevalomos.

„Tos trumpalaikės ir nedidelių apimčių „Klaipėdos autobusų parko“ subrangos sutartys leidžia turėti tokius technikos pajėgumus, kad miestas būtų valomas“, – sakė vicemeras. Anot jo, uostamiestis žiemai pasirengti nespėjo dėl minėtų biurokratinių kliūčių.

Tikimasi, kad nuolatiniai rangovai bus rasti sausį.

Skaityti visą pranešimą