Klaipėdos uostas pradėjo siūlyti savo laivų nuomą

Prieš 1 metus 76

Papildomų pajamų siekianti gauti Klaipėdos jūrų uosto direkcija pradėjo siūlyti savo  laivų nuomą įvairiems tikslams, įskaitant ir pažintines ekskursijas.

Direkcijos vadovas Algis Latakas teigia, kad galimybė tokiai veiklai atsivėrė organizacijai pakeitus statusą ir tapus akcine bendrove.

„Nuo šių metų uosto direkcijai persitvarkius iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę, įmonei atsirado galimybė vykdyti papildomas veiklas ir generuoti pajamas. Šiai dienai teikiame uosto direkcijai priklausančio laivyno nuomos paslaugas, taip pat siūlome mūsų narų, batimetrinių matavimų paslaugas. Ateityje planuojame plėsti komercinių veiklą sąrašą“, – komentare BNS teigė A. Latakas.

Direkcija savo interneto svetainėje nurodo, kad gali išnuomoti tris locmanų ir vieną kitiems darbams pritaikytą katerį, du narų laivus ir hidrografinį laivą su specialia įranga. Nuomos kaina svyruoja nuo 73 iki 1000 eurų už valandą.

Laivai gali būti nuomojami specialiems darbams, keleivių ar smulkių krovinių pervežimams, taip pat pažintinėms ekskursijoms.

A. Latakas anksčiau yra minėjęs, kad akcine bendrove tapusi direkcija per artimiausius metus gali investuoti į užsienio uostų terminalus, tarp jų – ir į Rusijos karo sugriautus Ukrainos uostus.

Pernai, preliminariais duomenimis, Klaipėdos uostas gavo apie 60 mln. eurų pajamų.

Skaityti visą pranešimą