Klaipėdos uostas per ketverius metus investuos apie 300 mln. eurų

Prieš 1 metus 51

Klaipėdos uostas per artimiausius ketverius metus į infrastruktūrą investuos apie 300 mln. eurų, o svarbiausi projektai bus bangolaužių rekonstrukcija, laivybos kanalo gilinimas iki 15,5 metro bei parengiamieji darbai gilinti uostą iki 17 metrų.

Taip pat numatyta naujo kruizinių laivų terminalo, užteršto grunto sandėliavimo aikštelės statyba, pietinės uosto dalies išvystymo parengiamieji darbai ir statybos pradžia, pranešė uosto direkcija.

„Uosto direkcija įgyvendina aktyvią, į rinkos poreikius orientuotą ir didžiausią ekonominę grąžą generuojančios infrastruktūros plėtros strategiją, kuri taip pat leis diversifikuoti uosto veiklą plėtojant jūrinės inžinerinės pramonės kryptį. Turime vizijų veikloms, kurios kurtų papildomą pridėtinę vertę“, – pranešime sakė uosto vadovas Algis Latakas.

Iki 2026 metų pabaigos suplanuota įrengti uosto infrastruktūrą, skirtą jūrinių vėjo elektrinių Baltijos jūroje parko statybai, kurio numatoma galia apie 700 MW. Siekiama kad Klaipėdos uostas taptų pagrindine platforma jūrinių vėjo elektrinių ir jų komponentų komplektavimo veiklai.

Uostas artimiausius ketverius metus susitelks į investicijas konkurencingumui didinti, pridėtinę vertę ir maksimalią grąža valstybei. Tai numato direkcijos strateginis veiklos planas, kurį patvirtino įmonės stebėtojų taryba.

Numatyta ir įsigyti naujų laivų, veikiančių elektros arba hibridiniais varikliais, planuojama įrengti elektros tiekimo laivams iš kranto infrastruktūrą, vystyti bepiločių orlaivių sistemas. Siekiama įvertinti vandenilio panaudojimo laivyboje ir uosto veikloje galimybes.

Skaityti visą pranešimą