Kilniam tikslui Vilniaus savivaldybės darbuotojai už pyragus surinko apie 1200 eurų

Prieš 1 metus 91

Pyragų dieną Vilniaus savivaldybės darbuotojai iškepė daugiau kaip 30 desertų ir juos pardavę surinko beveik 1200 eurų. Šiųmetė Pyragų diena buvo dedikuota vaikų globos temai ir vienam kilniam tikslui – už gardėsius surinktą sumą paskirti vieno globojamo berniuko psichoterapiniam gydymui.

Gydymas berniukui yra ypač svarbus: dėl vaikystėje patirtų traumų, jam išsivystė aktyvumo, dėmesio ir emocijų sutrikimai. Deja, bet dėl sulėtėjusios raidos, vaikas patiria mokymosi sunkumų, turi specialiųjų ugdymosi poreikių, tad specialistų pagalba yra būtina ir skubi. Vienas gydymo ciklas kainuoja 600 eurų ir jis nėra kompensuojamas. Savivaldybės darbuotojams pavyko surinkti dvigubai daugiau lėšų nei buvo planuota, tad pavyks nupirkti du gydymo ciklus vietoje vieno.

Išties nemaža dalis savivaldybės darbuotojų šiandien nustebino kolegas savo kulinariniais gebėjimais, o pirkėjai – dosnumu.

Pyragų dienos metu savivaldybėje buvo galima dalyvauti įvairiose veiklose, susijusiose su vaikų globos tema: pasigrožėti vaikų piešinių paroda ,,Mano šeima – mano tvirtovė”, viktorinoje apie globą, stebėti trumpametražį filmą globos tema, ir pabendrauti su globos centrų specialistais įvairiais globos klausimais.

Šiuo metu sostinėje yra apie 179 mažamečiai, kurie neturi globėjų, beveik 700 vaikų yra priėmusios globoti apie 500 šeimų. Dažnu atveju (apie 60 proc.) be tėvų globos likusių vaikų priežiūra rūpinasi artimieji – močiutės, tetos, dėdės ir pan.

Skaityti visą pranešimą