Keturių jaunuolių gyvybes nusinešusioje BMW avarijoje – klausimų vis dar daugiau nei atsakymų

Prieš 1 metus 90

Lygiai prieš keturis mėnesius, balandžio 24-ąją, visą Lietuvą sukrėtė tragiška nelaimė. Tuomet lietingą sekmadienio popietę Vilniuje, ant Valakampių tilto, susidūrė trys automobiliai: BMW, „Toyota“ ir „Audi“. Ši nelaimė iškart pareikalavo trijų jaunuolių gyvybių. Kitą dieną mirė ir paskutinė BMW automobilio keleivė. Nors nuo avarijos jau praėjo nemažai laiko, kol kas pradėtame ikiteisminiame tyrime klausimų daugiau nei atsakymų.

Trys jaunuoliai žuvo avarijos vietoje

LRT.lt primena, jog minėta avarija įvyko O. Milašiaus gatvėje. Kaip tuomet portalą informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, susidūrė trys automobiliai – BMW, „Audi“ ir „Toyota“.

„Automobiliu BMW važiavo keturi žmonės, žuvo 2003 metais gimęs vairuotojas. Medikai bandė jį gaivinti, bet po nesėkmingo gaivinimo konstatavo jo mirtį. Kartu su juo važiavę du keleiviai žuvo vietoje. Dar vienas keleivis buvo išvežtas į ligoninę, kad būtų atlikta tolimesnė apžiūra“, – LRT.lt sakė policijos atstovė.

Anot policijos, žuvę keleiviai buvo 2002 metais gimęs vaikinas ir 2003 metais gimusi mergina. Dar viena BMW keleivė, gimusi 2001 metais, kartu su 1985 metais gimusiu „Toyota“ vairuotoju dėl patirtų sužalojimų išvežti į ligoninę.

Kaip vėliau portalui patvirtino policijos pareigūnai, kitą dieną po avarijos ligoninėje užgeso ir sužeistos merginos gyvybė.

Vairuotojas buvo blaivus

Po šios avarijos viešai pradėtos kelti versijos, kas galėjo lemti tokią nelaimę. Vieni atkreipė dėmesį į lietingas oro sąlygas, antri – automobilio techninę būklę, dar kiti spėliojo, kad dėl to galimai kaltas greitis.

Iškart po avarijos Kelių policija susilaikė nuo platesnių komentarų savo sprendimą grįsdama tuo, jog yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šį faktą LRT.lt patvirtino ir Generalinė prokuratūra.

Kaip teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d. dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, kuriame žuvo žmonės.

Praėjus kiek daugiau nei savaitei po avarijos, G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė patvirtino ir faktą, kad avarijos metu žuvęs BMW vairuotojas buvo blaivus.

„Tyrimo metu gauta duomenų, kad automobilio vairuotojas buvo blaivus, alkoholio jo organizme nerasta, laukiama kitų specialistų išvadų. Detalesnė informacija apie atliekamą tyrimą šiuo metu neviešintina“, – gegužės 3-ąją LRT.lt atsiųstame komentare sakė Generalinės prokuratūros atstovė.

Tyrimas vis dar tęsiamas

Praėjusius keturiems mėnesiams po minėtos avarijos, kol kas Generalinė prokuratūra apie nelaimę daugiau duomenų nėra linkusi atskleisti.

Pasiteiravus, ar jau yra gauti ekspertizės duomenys dėl narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų aptikimo vairuotojo organizme, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė tik patvirtino faktą, kad ikiteisminis tyrimas nėra baigtas.

„Pranešame, kad ikiteisminis tyrimas dar vyksta, laukiama specialistų išvadų“, – trečiadienį raštu perduotame komentare teigė R. Stundienė.

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA), kuri atlieka avarijos aplinkybių tyrimą, nuo platesnių komentarų taip pat susilaikė pažymėdama, jog to daryti negali dėl vis dar vykstančio ikiteisminio tyrimo.

Skaityti visą pranešimą