Kelių policijos vadas sureagavo į tragišką avariją ir jos efektą neviršyti greičio: kai kurių ausis tai pasiekia, tačiau smegenis – dar ne

Prieš 1 metus 70

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys tikino, kad praėjęs savaitgalis eismo įvykių atžvilgiu buvo išskirtinis neigiama prasme. Liūdnas tendencijas pratęsė ir pirmadienio rytą įvykusi tragiška nelaimė Vilniaus rajone.

„Ne vien tik eismo įvykiais, kuriuose buvo sužaloti žmonės, bet ir tuo, kad 115 vairuotojų buvo nustatyti neblaivūs, dalyvaudami viešajame eisme. Tai vėlgi yra nemažas skaičius. <...> Tiesą sakant, seniai matytas toks skaičius, ypač ne šventinį savaitgalį“, – pirmadienį žurnalistams kalbėjo V. Grašys.

Kelių policijos vadas pridūrė, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl pirmadienio rytą prie Vilniaus įvyko penkias gyvybes nusinešusi ir panašios nelaimės, yra nepasirinktas saugus arba viršytas leistinas greitis.

„Nors ir daug yra įrengiama greičio matavimo priemonių, skatiname vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, paisyti greičio ribojimo ženklų, tačiau vėlgi greitis yra viena iš pagrindinių avarijų priežasčių“, – sakė jis.

V. Grašys nedrįso vertinti, ar šiuo metu galiojančios baudos už greičio viršijimą yra pakankamos atgrasyti vairuotojus nuo pažeidimų, tačiau jis buvo linkęs tikėti, kad galimybės automatiškai fiksuoti ir formuoti protokolus už nusižengimus gali paskatinti teigiamus pokyčius.

„Paskirta bauda turėtų paskatinti susimąstyti, ką jis padarė ir kaip nesilaikė Kelių eismo taisyklių. Kita vertus, šios dienos tikrai skaudi avarija Vilniaus rajone parodė, kad praėjus kuriam laikui mūsų pareigūnams dirbant šalies keliuose ir fiksuojant tokius greičius kaip 192 km/h, kai leidžiamas 130 km/h.

Vėlgi, tai rodo, kad nors kai kurių vairuotojų ausis pasiekia tai, jog jie rizikuoja savo gyvybe ir sveikata, tačiau smegenų turbūt dar ne visiems pasiekė“, – kalbėjo Kelių policijos viršininkas.

Skaityti visą pranešimą