Kelininkų žinia: keliuose yra slidžių ruožų, dieną prognozuojamas plikledis bei sniegas

Prieš 1 metus 90

Pirmadienio rytą keliuose yra slidžių ruožų, o dieną eismo sąlygas sunkins sniegas bei plikledis, įspėja Automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, dėl snygio eismo sąlygos yra sudėtingesnės vakarų ir šiaurės vakarų Lietuvoje. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur – provėžotos, padengtos pažliugusiu, prispausto, puraus sniego sluoksniu.

Anot kelininkų, likusioje šalies dalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos yra daugiausia drėgnos, šlapios, tačiau pietų, rytų ir šiaurės rytų Lietuvoje vietomis slidžios dėl plikledžio.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje – provėžoti, slidūs, padengti prispausto, pažliugusio, puraus sniego sluoksniu.

„Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį“, – įspėja Automobilių kelių direkcija.

Oro temperatūra siekia nuo nulio iki penkių laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daugelyje rajonų numatomi trumpi, daugiausia nedideli krituliai, vyraus sniegas, vietomis pustys, formuosis plikledis. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo vieno laipsnio šalčio iki trijų laipsnių šilumos.

Skaityti visą pranešimą