Kelininkai perspėja vairuotojus būti itin atsargius: eismo sąlygas sunkina snygis ir pustymas

Prieš 1 metus 68

Šį rytą dėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos pirmadienio rytą išlieka visoje Lietuvoje, skelbia Eismo informacijos centras.

Valstybinės reikšmės kelių dangos slidžios, su pažliugusio ar puraus sniego provėžomis, kurios daug kur siekia 15-20 cm, ypač sudėtingos eismo sąlygos Šiaulių apskrityje ir Ignalinos bei Švenčionių rajonuose. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 20 cm.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašome atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Visoje šalyje snygis, daug kur pusto. Oro temperatūra nuo 3 iki 6 laipsnių šalčio.

Kelius Vilniuje prižiūrinčios įmonės „Grinda“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius pabrėžia, kad pagrindinis dėmesys skirtas toms gatvėms, kuriomis važiuoja viešasis transportas.

„Pakankamai gerai susitvarkėme, nors ir buvo trikdžių vairuotojams. <...> Kelių valymo technika apie 20 valandų intensyviai dirbo valydamos gatves. Pagrindinis uždavinys buvo, kad eismas Vilniuje nesustotų. Stengiamasi, kad nesusidarytų suspausto sniego sluoksnis. Šįryt, kai pūgos baigėsi apie 5 valandą ryto, darkart nuvalėme, pabarstėme gatves. Eismo sąlygos, tikimės, taps dar geresnės“, – LRT RADIJUI komentavo „Grindos“ atstovas.

Pasak jo, vis tiek gali likti sunkiau išvažiuojamų gatvių, nors, „Grindos“ atstovo teigimu, situacija taisosi kas valandą. Tiesa, sinoptikai pirmadienį prognozuoja, kad rytiniuose rajonuose toliau snigs, tik sniegas bus mažesnio intensyvumo. Anot sinoptikų, stipresnis snygis numatomas vakarinėje šalies dalyje.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną debesuota. Sniegas, vietomis smarkus. Pustys, kai kur kils pūga. Vėjas šiaurės vakarų, pereinantis į vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s, kai kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Skaityti visą pranešimą