Keleiviai Vilniuje skundžiasi sutrikusia „Trafi“ veikla: dėl techninių kliūčių bilietų negalima aktyvuoti arba jie dubliuojasi

Prieš 1 metus 65

Į LRT.lt redakciją kreipėsi skaitytoja Virginija, pranešdama apie sutrikimus išmaniojoje programėlėje „Trafi“, kuri skirta viešojo transporto keleiviams. Apie patiriamus nepatogumus, o kartu ir papildomas išlaidas, informuoja ir daugiau programėlės naudotojų.

Virginija portalui pasakojo su problemomis susidūrusi ketvirtadienio popietę. Anot jos, programėlėje „Trafi“ bandant pažymėti vienkartinį elektroninį viešojo transporto bilietą, dėl neaiškių priežasčių tuo pat metu aktyvavosi ne vienas, o du bilietai.

„Taip ir nesupratau, kas įvyko, anksčiau panašių dalykų nebūdavo. Beje, iš bendro mano turimų bilietų kiekio nusiskaitė būtent du bilietai. Labai keista ir liūdna, nes tai yra papildomos išlaidos keleiviams. Neaišku, kas tai kompensuos“, – sakė ji.

Panašu, kad su problemomis pastarosiomis dienomis susiduria ir daugiau programėlės naudotojų. Atsiliepimų skiltyje jie dalijasi patiriamais nepatogumais.

„Programėlė neveikia tinkamai. Bilietas nesiaktyvuoja, o po kelių valandų vietoj vieno bilieto nuskaito tris“, – rašė Artūras.

„Programėlė aktyvuoja du bilietus vietoje vieno, problema tiek vakar, tiek šiandien“, – antrino Jelena.

Kiti naudotojai skelbia, kad kai kuriems vienu metu aktyvavosi visi turimi bilietai. Maža to, bandant įsigyti naujų, pinigai nuo banko sąskaitos yra nuskaičiuojami, tačiau bilietai programėlėje taip ir neatsiranda.

„Susisiekimo paslaugų“ (JUDU) komunikacijos specialistė Greta Vasiliauskaitė portalui teigė, kad situacija dėl „Trafi“ savivaldybės įmonei žinoma, aiškinamasi, kas įvyko. Tačiau konkrečių atsakymų, anot pašnekovės, iš programėlės kūrėjų dar nesulaukta.

„Atkreipiame dėmesį, kad „Trafi“ programėlė nėra mūsų, tad už visus gedimus, sutrikimus ir kitokius incidentus atsakingi jos kūrėjai. Kas liečia „m.Ticket“ – sistemą patikrinome, viskas veikia stabiliai ir jokių sutrikimų neužfiksuota“, – pridūrė ji.

LRT.lt kreipėsi į „Trafi“ komentaro, gavus bus papildyta.

Skaityti visą pranešimą