Kauno policija aptiko labai didelį kiekį itin pavojingos narkotinės medžiagos

Prieš 11 mėnesius 94

Per kratas paimta daugiau nei 600 g karfentanilio. Taip pat rasta grynųjų pinigų, galimai gautų už parduotus narkotikus.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento duomenimis karfentanilis yra tūkstančius kartų pavojingesnis nei morfinas ir fentanilis. Šis naujasis opioidas verčia susirūpinti dėl keliamos didelės perdozavimo rizikos ir dėl perdozavimo sąlygotų mirties atvejų, netgi tarp patyrusių opioidų vartotojų.

Policijos pareigūnai sulaikė dvi romų tautybės moteris (gim. 1993 m. ir gim. 1967 m.). Įtariamosioms skirtos kardomosios priemonės – suėmimai 2 mėnesių laikotarpiui. Abi moterys jau buvo žinomos policijos pareigūnams.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą