Kaunas seka sostinės įkandin – plės greičio matuoklių tinklą: jau aiškios vietos, kur atsiras moderni įranga

Prieš 1 metus 67

Vilniaus miesto savivaldybei paskelbus apie suplanuotus 16 naujų stacionarių greičio matuoklių, įkandin seka ir Kaunas. Laikinosios sostinės valdžios atstovai LRT.lt informavo, kad jau netrukus bendrą greičio stebėjimo sistemą mieste papildys nauji įrenginiai, tarp kurių – vidutinio greičio matavimo technika.

Įrengs ruožą, kur matuos vidutinį greitį

Kaip portalui komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, šiuo metu mieste veikia 5 greičio matuokliai. Tačiau artimiausiu metu jų sąrašas bus papildytas.

„Pasirašytos sutartys dėl 2 stacionarių greičio matuoklių ir dėl vidutinio greičio ruožo įrengimo. Paleidimo ir derinimo darbai numatyti šių metų pirmoje pusėje“, – komentavo M. Matusevičius.

Pasak savivaldybės atstovo, šiuo metu minėti prietaisai užsakyti ir gaminami. Tikimasi, kad komplektuojamosios detalės bus pristatytos laiku.

M. Matusevičiaus teigimu, dabar mieste veikiantys radarai matuoja ir fiksuoja greičio pažeidimus. Naujieji matuokliai, anot pašnekovo, bus mobilesni bei, esant poreikiui, jų vietos galės būti keičiamos.

„Nauji greičio matuokliai bus mobilesni, nereikalaujantys papildomų elektros įvadų įrengimo darbų naujoje vietoje. Pagal poreikį juos nesunkiai bus galima perkelti į bet kurią vietą, kur yra gatvių apšvietimas. Artimiausiu metu stacionarūs greičio matuokliai bus įrengti Šiaurės prospekte bei Užnemunės gatvėje. O vidutinio greičio matuokliai atsiras Tunelio gatvėje“, – portalui pasakojo M. Matusevičius.

Plečiamas tinklas visoje Lietuvoje

LRT.lt primena, kad Vilniaus mieste taip pat įgyvendinama greičio matuoklių plėtra. Kaip atskleidė savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas, iki balandžio planuojama Vilniuje įrengti 16 naujų stacionarių greičio matuoklių.

Anot jo, dalis kamerų galės fiksuoti ne tik greičio viršijimo, bet ir raudono šviesoforo signalo ir (arba) A juostų pažeidimus. Tiesa, naujosios kameros dar kurį laiką neveiks taip, kaip įprasta.

„Įrengti matuokliai dar kurį laiką testuojami ir kalibruojami“, – atskleidė G. Grubinskas. Apie tai, kad įranga testuojama, vairuotojus paprastai įspėja ir specialiai įrengti kelio ženklai.

Visoje Lietuvoje iš viso jau veikia 262 vidutinio bei 70 momentinio greičio matuoklių, kurie „išbarstyti“ po visą šalį. Jų skaičių Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) taip pat ketina plėsti. Per artimiausius dvejus metus žadama sumontuoti dar daugiau nei 110 radarų.

„Per ateinančius 2023–2024 m. valstybinės reikšmės keliuose papildomai planuojama įrengti 54 vidutinio greičio matavimo sistemų ruožus, 2023 m. – 6 momentinio greičio matavimo kameras“, – portalui sakė LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiasis komunikacijos vadybininkas Saulius Jansonas.

Skaityti visą pranešimą