Kaunas laukia Eurolygos finalo ketverto – tikimasi, kad į miestą atvykę svečiai išleis apie 3 mln. eurų

Prieš 1 metus 61

Kaunas ruošiasi gegužės pabaigoje mieste vyksiančiam Eurolygos finalo ketvertui. Užsakyti beveik visi miesto viešbučiai, skaičiuojama, kad rungtynes stebės apie 9 tūkst. sirgalių iš užsienio. Jų laukia tiek miesto maitinimo įstaigos, tiek naktiniai klubai. Tikimasi, kad svečiai per keturias dienas išleis per tris milijonus eurų.

Priešpaskutinį gegužės savaitgalį „Žalgirio“ arenoje tuščių kėdžių nebus – bilietai išpirkti per devynias valandas, 600 jų dar bus skirta kiekvienai į finalo ketvertą patekusiai komandai.

„Ko gero, galima teigti, kad tai yra vienas iš tų renginių, kur Eurolyga galbūt susirenka savo metų biudžetą. Kalbant apie miestą, jei žinome, kad apie 12 tūkstančių žmonių bus, galime spėti, kad iš jų 8–9 tūkstančiai bus užsieniečių“, – LRT teigė „Žalgirio arenos“ renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Surengti Eurolygos finalo ketvertą Kaune „Žalgirio“ klubas siekė daugiau kaip dešimtmetį.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune prasidės gegužės 19-ąją. Tądien vyks pusfinaliai, šeštadienis laisvas, o sekmadienio vakarą – finalas.

Kauno viešbučiai svečių lauks jau pusfinalių išvakarėse. Pirmosios rezervacijos atliktos pernai spalį, vos paminėjus Kauną tarp kandidatų rengti svarbiausias Eurolygos turnyro kovas. Finalo ketverto organizatoriai Kaune sako, kad viešbučiai mieste užsakyti, svečiams teks apsistoti ir Kauno regione bei Vilniuje.

„Eurolyga šio renginio įgyvendinimui jau vasaros metu buvo rezervavusi septynis didžiausius viešbučius Kaune“, – atskleidė M. Vedrickas.

„Šiąnakt gavome kelis rezervacijų atšaukimus, tai turime šiek tiek kambarių, bet kai tik atsilaisvina, iš karto jau yra norinčių užsakyti. Didžioji dauguma atvyksta iš Graikijos, tada turime rezervacijų iš Turkijos ir Izraelio“, – situaciją komentavo viešbučio „Kaunas“ direktorė Inga Zimkevičiūtė.

Sirgalių taip pat laukia restoranai, barai bei naktiniai klubai.

„Būtų labai smagu, kad po arenos būtų kažkokių alternatyvų ir žmonės turėtų kur nuvykti. Tai gali būti vieši koncertai, kažkokios pramogos, kažkas, kas trauktų žmones pasilikti mieste“, – sakė naktinio klubo „Mistika“ direktorius Lukas Zobovas.

Vienybės aikštėje žadama įkurti fanų zoną, o Kauno savivaldybė, finalo ketvertui organizuoti skyrusi daugiau kaip pusantro milijono eurų, tikisi grąžos – skaičiuojama, kad per keturias dienas sirgaliai išleis daugiau kaip 3 milijonus eurų.

„Eurolyga planuoja, kad bus parduota bilietų už ne mažiau kaip 4 milijonus eurų, už šiuos bilietus PVM bus sumokamas Lietuvoje, tai vien už bilietus beveik 800 tūkstančių paklius į valstybės biudžetą. Įvairių tyrimų duomenimis, fanai, kurie atvyksta į miestą šeimininką, 62 procentams savo pažįstamų rekomenduoja apsilankyti. Tai gali būti tam tikras domino efektas“, – kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Eurolygos finalo ketverto kovas transliuos LRT.

Skaityti visą pranešimą