Kasparovas: Putinas nori paskelbti apie pergalę Ukrainoje per savo gimtadienį

Prieš 1 metus 81

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali paskelbti apie pergalę Ukrainoje per savo gimtadienį spalio 7-ąją, kai jam sukaks 70 metų, interviu leidiniu „Obozrevatel“ sakė šachmatų didmeistris, opozicionierius Garis Kasparovas.

„Esu beveik įsitikinęs, kad iki spalio 7-osios, nes tai Putino jubiliejus – diktatoriai labai mėgsta savo jubiliejus, jam tada sukaks 70 metų – manau, pergalės skelbimas yra suplanuotas tai dienai“, – kalbėjo G. Kasparovas.

Opozicionierius pabrėžė manantis, kad Kremlius suvokia, jog iš tiesų negali laimėti karo Ukrainoje.

„Manau, įsigalėjo tam tikra sveika nuovoka, kad jie negali laimėti karo tokia apimtimi, kokia planavo, tai reiškia, kad reikia įtvirtinti teritorijų užėmimą, įsikasti ir derėtis iš galios pozicijos, kaip mano Putinas“, – aiškino G. Kasparovas.

Anot jo, rusų tarpę paniką sukėlė pastarųjų kelių dienų įvykiai, kai ukrainiečiai su JAV perduotų raketų sistemų pagalba pasiekė tam tikrų sėkmių ir sulėtino Rusijos pajėgų veržimasi. Todėl ateinančios kelios savaitės bus lemiamos, o Chersono išvadavimas gali tapti lūžio tašku kare, nurodė opozicionierius.

Skaityti visą pranešimą