Karštą pokalbį „Žalgirio“ rūbinėje prisiminęs Brazdeikis: Maksvytis liepė mums atsibusti

Prieš 1 metus 75

„Tai buvo beprotiška“, – kalbėdamas apie penktadienį Kauno „Žalgirio“ (3-3) arenoje sprogusias emocijas sakė Ignas Brazdeikis.

Iš NBA į Eurolygą šį sezoną persikėlęs žaidėjas buvo vienas iš tų, kuris padėjo pakelti 15 tūkstančių sirgalių ketvirtajame kėlinyje ant kojų, o nuostabiai tritaškius metęs „Žalgiris“ galiausiai 88:81 (13:25, 19:19, 22:17, 34:20) palaužė Berlyno ALBA (3-3) krepšininkus, nors vienu metu žalgiriečiai ir atsilikinėjo 20 taškų skirtumu.

Po rungtynių I. Brazdeikis nukėlė kepurę prieš sirgalius ir atidavė duoklę tolimus metimus pataikiusiems komandos draugams.

„Buvo labai smagu, reikia paminėti Keenaną, Karolį, Edgarą. Jie patakė tolimus metimus vienas po kito. Kaip komanda, tai mes sunkiai dirbome kiekvieną dieną, vienas kitu tikėjome, tad buvo labai džiugu žaisti tokias rungtynes. Manau, kad ties tritaškiais mes dar būsime geresni, toliau tobulėsime ir augsime.

Kas liečia pačią atmosferą, tai buvo labai daug smagumo. Kaip ir sakiau anksčiau, mes turime pačius geriausius sirgalius Eurolygoje. Kiekvieną kartą sulaukti tokio jų palaikymo yra ypatinga ir reiškia labai daug. Man taip pat, turėjau daug smagaus laiko, kuomet jie palaikė, šaukė.

Kas vyko antroje rungtynių pusėje, tai buvo beprotiška. Kai tik pradėjome pataikyti metimus, kietai gynėmės, tai arena pradėjo įsitraukti vis labiau ir labiau. Tai mus vis labiau stūmė į priekį ir motyvavo“, – teigė I. Brazdeikis.

23-ejų žalgirietis į ALBA krepšį įmetė 14 taškų, o nemažai jų pelnė lemiamomis akimirkomis. I. Brazdeikis atskleidė, kad net ir atsiliekant dideliu skirtumu, komanda niekada nenustojo tikėti pergale.

„Tai buvo puikios pastangos. Mes žaidėme taip tvirtai, kaip tik tai galėjome norėdami sugrįžti. Nesvarbu, ar buvo 20 ar 12 taškų atsilikimas mes vieni kitiems sakėme, kad nenustotume kovoti. Manau, kad mes jautėme vieni kitų pasitikėjimą.

Pirmoje dalyje kartais net ir mums pelnius taškus, ALBA nuskuosdavo į greitą puolimą. Manau, kad tam tinkamai nebuvome pasiruošę, nors ir turėjome. Tačiau antroje rungtynių dalyje prisitaikėme, sugrįžome. ALBA tikrai žaidė geras rungtynes, džiugu, kad pavyko mums laimėti“, – pasakojo I. Brazdeikis.

Krepšininkas taip pat atskleidė, kad per pertrauką „Žalgirio“ rūbinėje vyko karštas pokalbis, o jo metu treneris Kazys Maksvytis turėjo, ką pasakyti savo žaidėjams.

„Jis tikrai mums davė velnių. Klausė, ką mes darome ir sakė, kad laimėtume rungtynes. Iš esmės, jis mums liepė atsibusti ir pradėti žaisti krepšinį, nes mes to tikrai nedarėme pirmoje rungtynių pusėje“, – prisiminė I. Brazdeikis.

O sulaukęs klausimo apie 4 tritaškius iš eilės pataikiusį Keenaną Evansą, žalgirietis net sušvilpė.

„Senokai tokio pasirodymo nemačiau. Esu matęs kelis kartus NBA, bet Keenanas tikrai yra ypatingas talentas. Jis yra puikus lyderis, sunkiai dirba kiekvieną dieną, tad niekada neturėjau abejonių dėl jo“, – ryžtingai pokalbį užbaigė I. Brazdeikis.

Po šios pergalės Eurolygoje „Žalgiris“ jau sekmadienį susikaus su Vilniaus „Ryto“ krepšininkais vietiniame fronte. Dvikova prasidės 17 val. 20 min.

Skaityti visą pranešimą