Karo ekspertas: naujo Rusijos puolimo kulminacijos reikėtų tikėtis kovo mėnesį

Prieš 1 metus 52

Karo ekspertas Olehas Ždanovas teigia, kad Rusija tik palaipsniui plėtoja naują puolimą. Pasak jo, tai tęsis dar mažiausiai dvi savaites, o kulminacijos reikėtų tikėtis kovo mėnesį, rašo „Unian“.  

Jis pastebi, okupantai jau rengia planinius puolimo veiksmus Kupjansko, Vugledaro ir Bachmuto kryptimis.

„Puolimas tęsiasi, ir jis tik didėja. Tikiu, kad tai yra pirmoji fazė. Didės į kovą įtrauktų karių skaičius, didės pastangos. Ten, kur priešas bus smarkiai atmuštas, jis persigrupuos ir ten mes rezervus padidindamas spaudimą mūsų gynybai, kaip tai vyksta Vugledare ir Bachmute“, – „Unian“ cituoja karo ekspertą.

Pasak jo, šiandien jau „stebime naujas puolimo kryptis – palei Oskilo upę nuo Rusijos sienos iki Kupjansko“.

„Dar po savaitės ar dviejų puolimas padidės, o kulminacija, manau, bus kovą. Tai maksimumas, kurį jie galės parodyti šiandien“, – pažymėjo Ždanovas.

Vakarų žvalgyba turi duomenų, kad Rusija prie Ukrainos sienų telkia karo lėktuvus. Anot leidinio „Financial Times“ šaltinių, taip galbūt ruošiamasi naujam plataus masto puolimui, apie kurį Ukraina ir jos sąjungininkai kalba jau kurį laiką.

Ukrainos pareigūnai yra sakę, kad intensyvesnis Rusijos puolimas jau yra prasidėjęs. Aršiausios kovos šiuo metu vyksta Donbase.

Skaityti visą pranešimą