Karjeros šuolis – 18-metis lietuvis iš Pirmos lygos keliasi į „Serie A“

Prieš 1 metus 50

BE1 Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) žaidėjas 18-metis Eduardas Jurjonas nuomos pagrindais keliasi į Italijos „Serie A“ lygos „U.S. Salernitana 1919“ klubą.

„Nors Eduardu paskutiniu metu domėjosi nemažai klubų, tarp kurių ir tokie grandai kaip „Roma“, nusprendėme, kad „Salernitana“ klubas užtikrins puikią pradžią Eduardui įsitvirtinti „Serie A“ lygoje. „U.S. Salernitana“ noriai integruoja jaunus žaidėjus į pagrindinę komandą – tai buvo vienas iš esminių klubo pasirinkimo prioritetų. Eduardas jau treniruojasi su pagrindine „Salernitana“ klubo komanda ir laukia savo šanso debiutuoti „Serie A“ lygoje“, – rašoma akademijos pranešime.

„Nors šis persikėlimas skausmingas mūsų klubui pradėjus pasirengimo procesą „Optibet Pirmos lygos“ pirmenybėms, negalime prieštarauti akademijos prioritetams, todėl, gavę pasiūlymą, nusprendėme padėti Eduardui persikelti į užsienio klubą. Kiti jauni žaidėjai turės šansų įrodyti, kad jau yra pasiruošę užimti Eduardo vietą startinėje sudėtyje“, – pasisakė BE1 NFA klubo vadovas Andrius Markevičius.

„Noriu palinkėti Eduardui visokeriopos sėkmės naujame karjeros etape. Jau praėjusiais metais matėme, kad jis išaugo Pirmos lygos ribas, o, kadangi nepatekome į „Optibet A lygą“, stabdyti Eduardo progreso dėl naudos klubui tiesiog negalėjome“, – pridūrė klubo vadovas.

Italijoje jau besitreniruojantis E. Jurjonas apie naująjį klubą sakė tik geriausius atsiliepimus: „U.S. Salernitana“ yra itin geras klubas jaunų žaidėjų ugdymui ir tobulėjimui. Jie užtikrina galimybę augti aukšto meistriškumo klube ir aukšto lygio organizacijoje.“

Buvęs akademijos auklėtinis taip pat minėjo, kad pradėjęs treniruotis užsienio futbolo klube nejautė didelio diskomforto, kadangi dar treniruodamasis BE1 akademijoje dirbo su treneriais iš skirtingų Europos valstybių, todėl buvo daug lengviau adaptuotis naujoje aplinkoje.

„BE1 NFA yra išskirtinė organizacija, kadangi joje yra orientuojamasi būtent į jaunus žaidėjus, į jų integraciją į vyrų futbolą ir tolimesnius karjeros etapus. Akademija sudaro palankias sąlygas jaunų žaidėjų tobulėjimui – besitreniruodamas BE1 NFA jaučiau motyvaciją, kylančią tiek dėl trenerių darbo etikos, tiek dėl pačių žaidėjų atsidavimo“, – pozityviai apie patirtį BE1 Nacionalinėje futbolo akademijoje atsiliepė perspektyvus futbolo žaidėjas.

Skaityti visą pranešimą