Karjerą baigė prioritetą šeimai skiriantis tituluotas Lenkijos bėgikas Lewandowskis

Prieš 1 metus 98

Apie karjeros pabaigą paskelbė vienas žymiausių pastarojo meto Lenkijos lengvaatlečių Marcinas Lewandowskis.

34 metų M. Lewandowskis didžiausius laimėjimus stadione pasiekė bėgdamas 800 ir 1500 metrų distancijas.

„Po dukters patirtos incidento gimnastikos treniruotėje (prieš pasaulio uždarų patalpų čempionatą, kuris vyko kovo pabaigoje – LRT) nusprendžiau likti namuose, kol Midia visiškai atsigaus.

Dėl to, kad negalėjau treniruotis užsienyje, negalėjau tinkamai pasiruošti čempionatui ir tinkamai ginti savo pasaulio čempionato bronzos ir Europos čempionato sidabro, o vietos už podiumo ribos manęs nedomina.

Ar sprendimas man buvo sunkus? Nesudvejojau nė sekundės, nes šeima yra mano prioritetas. Tai buvo labai gražūs 16 metų – nuostabus nuotykis, kuris dabar baigėsi. Kažkas baigiasi, o kažkas pasibaigia – lapkritį aš dar katą tapsiu tėvu“, – „Instagram“ rašė M. Lewandowskis.

Lenkas pirmą kartą pasaulinėje arenoje 800 m rungtyje sužibėjo būdamas 19 metų, kai 2006 m. užėmė ketvirtąją vietą pasaulio U-20 čempionate, o po metų laimėjo Europos U-23 čempionatą.

2008 m. Pekino žaidynėse pirmą sezoną varžydamasis su suaugusiaisiais M. Lewandowskis pasiekė pusfinalį, 2009-aisais – pasaulio čempionato finalą.

2010 m. jis tapo Europos čempionu, 2011-aisiais laimėjo sidabrą Eueopos uždarų patalpų čempionate, 2011 ir 2013 m. pasaulio čempionatuose liko šalia podiumo – ketvirtas.

2015 m. laimėjęs Europos uždarų patalpų čempionatą, 2016 m. prie titulų pridėjęs Europos čempionato sidabrą ir užėmęs šeštąją vietą Rio žaidynėse, M. Lewandowskis ėmė vis dažniau varžytis 1500 metrų rungtyje, kurioje lenkui padėjo stipri taktika ir galingas finišas.

2017 m. Europos uždarų patalpų čempionate jis laimėjo naujos sau rungties auksą, po metų stadioniniame Europos čempionate iškovojo sidabrą, tokį pasiekimą pakartojo ir 2018 m. pasaulio uždarų patalų čempionate, o bene didžiausiu karjeros laimėjimu tapo bronza 2019 m. pasaulio pirmenybėse stadione.

Iš viso savo karjeroje jis iškovojo 10 medalių aukščiausio lygio varžybose. Jam priklauso Lenkijos uždarų patalpų rekordai bėgant 1000 ir 1500 m bei mylios bėgime.

M. Lewandowskis be sportinės karjeros turi ir dar vieną – jis yra profesionalus karys Lenkijos kariuomenėje.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą