Kancleris: Vokietijai reikia reformų, kad būtų galima pritraukti darbuotojų iš užsienio

Prieš 1 metus 59

Vokietijai tampa vis svarbiau įdarbinti darbuotojus iš užsienio, tačiau imigracijos procedūras reikia rimtai reformuoti, antradienį pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

„Mes žinome, kad savo ateitį, šalies ekonomikos ir socialinės apsaugos sistemų efektyvumą galime užtikrinti tik tada, jei turėsime pakankamai kvalifikuotų darbuotojų“, – sakė O. Scholzas, lankydamasis Užsienio reikalų ministerijos padalinyje Potsdame, netoli Berlyno.

Kanclerį lydėjo užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock.

Jis pripažino, kad pritraukti kvalifikuotų darbuotojų visame pasaulyje yra „didelis iššūkis“, ir pabrėžė veiksmingos agentūros, atsakingos už užsienio darbuotojų įdarbinimą, svarbą.

Vokietijos vyriausybė nori gerokai patobulinti kvalifikuotų darbuotojų vizų išdavimo procesą. „Šiuolaikinė imigracinė valstybė turi turėti modernų gyvenimo šalyje įstatymą ir nebiurokratiškas, modernias vizų išdavimo procedūras“, – pažymėjo A. Baerbock.

Tačiau, pasak jos, dabartinė vyriausybė paveldėjo praėjusiam šimtmečiui pritaikytą sistemą. Tais laikais žmonės reaguodavo „skeptiškai – jei nesakyti gana priešiškai – į norinčius dirbti ir studijuoti Vokietijoje arba apsigyventi čia“.

Sistema turi būti greitesnė, veikti skaitmeniniu būdu ir būti labiau orientuota į konkrečias profesijas, pažymėjo A. Baerbock. Jos teigimu, dabartinis [imigrantų] skirstymas pagal šalis nėra naudingas ieškant kvalifikuotų darbuotojų IT sektoriuje ar sveikatos priežiūros srityje.

Skaityti visą pranešimą