Kanada ir Latvija surengs mokymus Ukrainos karininkams

Prieš 11 mėnesius 114

Šie mokymai, kurie vyks Latvijoje, yra grindžiami Kanados karinių pajėgų dislokavimu ir mokymo Didžiojoje Britanijoje bei Europoje patirtimi siekiant sustiprinti NATO gynybą ir paremti Ukrainą.

„Šiandien galiu paskelbti, kad Kanada ir Latvija kartu mokys Ukrainos karius Latvijos žemėje nuo gegužės 15 dienos“, – sakė Kanados gynybos ministrė Anita Anand žurnalistams Otavoje, kur lankėsi jos kolegė iš Latvijos Inara Murniecė.

Pasak jos, abiejų šalių kariuomenės „rengs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariams lyderystės ugdymo mokymus“.

Ukrainos jaunesnieji karininkai gaus instrukcijas apie „atsakomybę mūšyje, planavimo ir įsakymų priėmimo procesą, manevrų koordinavimą, žvalgybą, informacijos rinkimą, planavimą ir vykdymą“.

Per pastaruosius metus Otava skyrė Ukrainai daugiau kaip 1 mlrd. Kanados dolerių (750 mln. JAV dolerių) karinės pagalbos, įskaitant tankus ir šarvuočius, raketas žemė-oras, haubicas ir šaudmenis.

Nuo 2015 metų Kanada taip pat apmokė dešimtis tūkstančių Ukrainos karių, o anksčiau šį mėnesį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau aptarė ilgalaikį bendradarbiavimą gynybos srityje.

Be to, Kanada yra dislokavusi daugiau nei 1 100 karių Rytų Europoje, įskaitant 800 karių Latvijoje.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą