„Kamuolys tinkle“. Messi magija sužavėtas Kuklys: gyvename tais laikais, kai galime matyti žaidžiantį tokį žaidėją

Prieš 1 metus 52

Grupių etapas pasaulio futbolo čempionate Katare dar nesibaigė, tačiau po pirmadienio dvikovų turnyras pasiekė simbolinę žymą – sužaista lygiai pusė visų rungtynių. LRT.lt laidoje „Kamuolys tinkle“ viešėjęs futbolininkas Mantas Kuklys teigė, kad kol kas šis čempionatas nors ir vyksta neįprastu metu, tačiau yra itin įtraukiantis.

„Įdomus. Nemažai komandų nustebino. Tikrai čempionatas išskirtinis, visų pirma, nes vyksta žiemą. Dauguma komandų atvažiavo pasiruošusios, nors ir neturėjo daug laiko susižaisti. Stebina daug jaunų žaidėjų, ta energija, tas rungtynių ritmas. Tikrai čempionatas įdomus ir rezultatai tą parodo“, – sakė 37 rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs 35-erių saugas.

Pačiam futbolininkui bene labiausiai įsiminė Argentinos pralaimėjimas Saudo Arabijai. Pro futbolininko akis nepraslydo ir vakar dienos įvarčių fiesta tarp Kamerūno ir Serbijos futbolininkų.

„Žinoma, įsiminė Saudo Arabijos pergalė prieš Argentiną. Vien dėl rezultato. Dar įsiminė visos tos dvikovos, kai nugalėtojai paaiškėjo per teisėjo pridėtą laiką. Šiame čempionate jo pridedama nemažai, prideda po 10 minučių ir komandos muša per tą laiką. Nustebino Serbijos ir Kamerūno rungtynės. Serbai 3:1 pirmavo, atrodo, nebėk ir priekį, palaikyk kamuolį, o čia vieni bėga, kiti bėga, rezultatas 3:3, atrodo tikrai beprotiškai. Tačiau čia yra futbolas, tuo jis ir žavi žmones.

Bet šiaip keistas serbų žaidimas. Ir kai tie du įvarčiai krito, tai tas pats gynėjus abu kartus pasiliko, nuošalėje varžovų nepagavo. Tokios rinktinės turi labiau susikaupti, labiau kovoti. Turėjo jie geriau susitvarkyti. Dvi klaidos, atrodo smulkmenos, bet gaunasi beprotiškos rungtynės“, – savo įžvalgomis dalinosi A lygos legenda.

Pats futbolininkas simpatijas jaučia Ispanijos rinktinei, kurią palaiko jau ne vieną dešimtmetį, tačiau M. Kuklys pripažino, kad ispanų lygiosios 1:1 su Vokietija buvo dėsningas rezultatas.

„Stebėjau šitą dvikovą. Galima ją vadinti banguota, nes tai vieni turėjo iniciatyvą, tai kiti. Vokiečiai vienu metu nedavė laisvai kvėpuoti ispanams, tačiau sakyčiau, kad rezultatas dėsningas. Palaikau ispanus, norėjau gal, kad jie laimėtų, bet gaila būtų vokiečių. Šitos dvi rinktinės turėtų išeiti iš grupės. Žinoma, Japonija nustebino, bet tuo ir žavus futbolas, nes nežinai, kas kada laimės“, – pasakojo M. Kuklys.

Saugas taip pat užsiminė ir apie Argentinos atsigavimą po niukso Saudo Arabijai. Kitame ture Lionelio Messi vedami argentiniečiai 2:0 įveikė Meksiką.

„Man tos rungtynės įstrigo, nes Meksika agresyviai žaidė. Paliko kovingos komandos įvaizdį, nedavė laisvos vietos argentiniečiams. Tačiau L. Messi ir laikomas vienu iš geriausių žaidėjų pasaulyje, nes mažame plote, turėdamas mažai laiko fantastiškai viską išpildė. Nebe reikalo visi šneka, kad dabar gyvename tais laikais, kai galime pasižiūrėti į vieną geriausių pasaulio žaidėjų.

Kalbant apie potencialią Argentinos dvikovą su Prancūzija aštuntfinalyje, tai čia jau nepasirinksi. Argentina paslydo ir dabar reikia galvoti apie pergalę dvikovoje su lenkais, kaip gausis, taip. Bet pasikartosiu, jei nori jie laimėti pasaulio čempionatą, tai reikės įveikti bet kokį varžovą“, – konstatavo M. Kuklys.

Prieš prasidedant lemiamoms pasaulio čempionato kovoms M. Kuklys taip pat išskyrė ir psichologinio pasiruošimo svarbą.

„Šiuolaikiniame futbolo treneriai labai didelį dėmesį skiria psichologiniams dalykams, motyvacinėms kalboms. Matėme tą Saudo Arabijos trenerio kalbą po pirmojo kėlinio, kai motyvavo auklėtinius ir jie taip sužaidė antrąjį kėlinį prieš Argentiną. Taip, taktiniai dalykai labai svarbu, bet psichologinis pasiruošimas, nusiteikimas, noras nepralaimėti kiekvienos dvikovos varžovai, manau yra svarbiausi dalykai“, – teigė M. Kuklys.

O kaip profesionaliam futbolininkui atrodo gerokai išaugę pridėtų minučių skaičiai? Vienareikšmiško atsakymo M. Kuklys neturėjo.

„Galvoju, kad čia yra dvi pusės. Jeigu tu atsilieki, tai viskas gerai, džiaugiesi. Vakar dienos pavyzdys, kai Pietų Korėjos treneris išbėgo, pradėjo ant teisėjo šaukti. Jau buvo ir taip žaidžiama daugiau, nei pridėta, dar ir kampinio norėjo. Negi dabar žaisi, kol jie išlygins rezultatą? Net ir Lietuvos čempionate pastebi, jeigu lygiosios, prideda penkias minutes, tai pradedi klausinėti kodėl tiek mažai. Jeigu laimi, o prideda 3 ar 4 minutes, tai atrodo jau per daug. Gal ir gerai tos pridėtos minutės, nes žinome, kad futbole gryno to žaidimo lieka tik apie 60 minučių. Galvoju, kad neblogai, kad tiek laiko prideda. Dėl ateities, tai sunku pasakyti, bet tikrai sveikintinas dalykas“, – samprotavo M. Kuklys.

Kitą LRT.lt laidą „Kamuolys tinkle“ bus galima išvysti gruodžio 1 dieną.

Skaityti visą pranešimą