Kadhemi: smūgiu Kurdistanui Turkijos pajėgos „šiurkščiai pažeidė Irako suverenitetą“

Prieš 1 metus 78

„Turkijos pajėgos dar kartą šiurkščiai pažeidė Irako suverenitetą“, – pareiškė jis socialiniame tinkle „Twitter“, pasmerkdamas žalą, padarytą „Irako piliečių gyvybei ir saugumui“.

Jis taip pat paminėjo, kad Irakas pasilieka teisę imtis atsakomųjų veiksmų.

Kurdistano Zacho regiono vadovas Mushiras Bashiras teigė, kad trečiadienį surengto apšaudymo aukos daugiausia buvo „arabai irakiečiai turistai, daugiausia iš centrinio ir pietinio Irako“.

Dėl apšaudymo jis kaltino turkų pajėgas.

„Turkija šiandien dukart smogė kaimui“, – naujienų agentūrai AFP sakė M. Bashiras.

Nukentėjusieji buvo turistai, kurie atvyko į kalnų kaimą Parachą Zacho rajone, vengdami karščių šalies pietuose, sakė jis.

Šaltinis Turkijos gynybos ministerijoje kiek anksčiau sakė, kad neturi „jokios informacijos apie artilerijos apšaudymą šiame rajone“.

Balandį Turkija pradėjo naują puolimą Šiaurės Irake, pavadintą operacija „Claw-Lock“, kuri, jos teigimu, nukreipta prieš Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus.

Ankara ir jos sąjungininkės Vakaruose PKK laiko teroristine organizacija po dešimtmečius trunkančio sukilimo prieš Turkijos valstybę, nusinešusio dešimtis tūkstančių gyvybių.

Irako Kurdistano sostinės Arbilio santykiai su PKK yra komplikuoti, nes jos buvimas regione trukdo itin svarbiems prekybos ryšiams su kaimynine Turkija.

Dėl karinių operacijų Turkijos ambasadorius Bagdade reguliariai kviečiamas į Irako užsienio reikalų ministeriją.

Skaityti visą pranešimą