K.Maksvytis: tai buvo geriausios rungtynės nuo mano atvykimo

Prieš 2 metus 121

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) trečiosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ 87:71 nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ ir išsiveržė į priekį 2:1.

Po mačo vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi iškovota svarbia pergale.

„Tai buvo galbūt geriausios rungtynės nuo mano prisijungimo. Nemažai lėmė gynyba, kuomet nuo jos pasikrovė energijos – buvo geresnis puolimas. Neutralizavome jų lyderius Janavičių ir Gailių. To nebuvo pirmose dvejose rungtynėse. Parodėme gerą energiją ir tuo džiaugiamės“, – kalbėjo treneris.

– Kaip pavyko kompensuoti E.Ulanovo netektį?

– Tai pavyko padaryti gerai. Giffey nors nepelnė taškų, bet labai gerai gynėsi prieš Gailių. Jo praleistų ir įmestų taškų santykis komandoje buvo geriausias. Turėjome laiko pasiruošti žaidimui be Ulanovo.

– Apie K.Lukošiūną kalbama kaip apie į puolimą orientuotą žaidėją, ar matote jo progresą gynyboje?

– Jis visos serijos metu gerai ginasi. Pirmose rungtynėse dar ir taškų surinko. Galbūt jį kiti nuvertina tik kaip metiką. Lukošiūnas turi gerą krepšinio supratimą, laiku padaro pražangas.

– Ar šių rungtynių pagrindinis skirtumas buvo tas, kad pavyko išlaikyti koncentraciją?

– Taip. Šįkart ir ketvirtajame kėlinyje neatsipalaidavome.

– Po laimėtų rungtynių pasirodė klaipėdiečių kalbų, jog gali laimėti seriją. Ar tai motyvavo?

– Pirmose rungtynėse jie pelnė 10 taškų antrais šansais, kai mes vos 2. Tokie taškai priklauso nuo motyvacijos ir energijos. Vien tai išsprendus jau buvo didelis pliusas. Šiandien motyvacijos netrūko.

– Ar tai, kad puolimas tiek priklausomas nuo L.Lekavičiaus ir J.Lauvergne’o negąsdina?

– Norėtųsi turėti daugiau opcijų ir tai gąsdina, bet džiugina, kad geriau dirbome gynyboje.

– Kiek trūksta M.Kalniečiui iki optimalios formos?

– Jis po truputį grįžta, bet šiandien į rotaciją įtraukėme Websterį, kuris gerai gynėsi prieš Janavičių. Jis davė nemažai energijos ir tai buvo mūsų sprendimas. Kalnietis irgi įeis į formą.

– J.Lauvergne’ui nieko rimto nenutiko?

– Nieko baisaus nenutiko. Skausmingas momentas, bet viskas gerai.

– Kiek patiko pakeisti aplinką ir žaisti Garliavoje?

– Smagu, kadangi buvo daugiau triukšmo, sunku buvo girdėti ir save. Aišku turime pradėti geriau žaisti ir daugiau sirgalių rinksis ir į areną.

Klaipėdos komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis teigė, kad jo auklėtiniai nebuvo pasiruošę žalgiriečių fiziškumui.

„Nemokėjau žaidėjams pasakyti, kas lauks. Labai daug akcentavome, žiūrėjome video, kaip tvarkytis su jų spaudimu, agresija. Jie mus išmušė iš savo pozicijų, negalėjome įeiti į savo derinius. Ta agresija buvo abejose pusėse. Negalime tikėtis, kad vėl grįšime po minus 20.

Jie pasimokė ir daugiau tokių klaidų nedarys. Norint įveikti „Žalgirį“, turime žaisti geriausią savo žaidimą ir tada viskas priklausys nuo jų. Mūsų pirmas ketvirtis buvo labai blogas ir varžovas iškart gavo impulsą, kad savo spaudimu mus gali nužudyti“, – kalbėjo D.Adomaitis.

„Bružas ir Pulkovskis“: LKL reguliaraus sezono apdovanojimai –blogiausiai dirbantis klubas, MVP, labiausiai nuvylę krepšininkai, geriausias treneris, didžiausią pažangą padaręs atletas, geriausias naujokas ir „Kylanti žvaigždė“

Skaityti visą pranešimą