K.Maksvytis: apie Malagos klubo pavyzdį ir galimai pakankamą pergalių skaičių

Prieš 1 metus 56

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ išvykoje žais Eurolygos rungtynes su Madrido „Real“ krepšininkais.

Prieš susitikimą vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis akcentavo varžovų milžinišką puolimo potencialą.

„Laukia vienas iš grandų, kuris yra labai pavojingas savo puolimu. Tai yra viena iš pirmaujančių komandų lygoje pagal taškus, tad nesinorėtų veltis į taškų lenktynes. Norėtume žaisti daugiau poziciškai ir atimti lengvus taškus. Prieš tokią komandą reikia ir patiems daug įmesti. Laukia sunkios rungtynės ir turime persigrupuoti po taurės savaitgalio“, – komentavo K.Maksvytis.

– Kaip atrodė laimėtos KMT taurės šventimas?

– Jeigu yra ką švęsti – reikia atšvęsti. Reikia mokėti dirbti, reikia mokėti švęsti. Vieną dieną pašventėme, pailsėjome ir vėl reikia dirbti. Toks tas ir šventimas sezono viduryje.

– Koks šiuo metu emocinis fonas komandoje?

– Norėjosi laimėti užtikrinčiau ir kontroliuoti rungtynes. Matant, kas atsitiko visoje Europoje, pasiimame pergalę, titulą. Galbūt kažkiek pridėjo to užtikrintumo.

– Kokia situacija dėl I.Tayloro?

– Bandysime jį įtraukti labiau. Pusfinalyje pabandėme jį naudoti ir matėme, kad trūksta fizinės kondicijos ir dar galbūt nėra pilnai pasveikęs. Manau, kad dabar jo vaidmuo bus didesnis. Mums reikia jo energijos, greičio.

– Tai, kad „Real“ pralaimėjo taurės varžybose yra pliusas ar minusas?

– Jų motyvacija bus didesnė ir jie bus kažkiek šviežesni. Mes einame su geresniu emociniu fonu, bet turėjome mažiau laisvų dienų. Rungtynės parodys.

– Ar turite informacijos dėl W.Tavareso ir Dž.Musos?

– Didelės informacijos neturime. Abalde taip pat nežaidžia kol kas. Yra klaustukų. Tikimės, kad jie abudu žais. Žinome, kad rinktinės kovos svarbios, bet galvojame, kad tai tik gandai ir jie bus.

– Prasideda lemiamos kovos Eurolygoje. Ar jaučiatės ramus dėl komandos formos?

– Dabar visų komandų forma tokia. Vienos turi bėdų daugiau, kitos – mažiau. Jeigu tavo bėdos nėra didelės, tai kitos komandos gali būti dar didesnės. Ateina toks metas, kai atsiranda nuovargis. Visi yra vienodame lygyje ir manau, kad mūsų forma yra optimali. Svarbu, kad esame sveiki.

– Laimėjote pirmąsias tarpusavio rungtynes šį sezoną. Ką reikėtų pasiimti iš to mačo?

– Buvo antras dvigubos savaitės mačas. Pradžioje trūko šviežumo ir energijos, bet po to Ulanovas, Šmitas, Butkevičius žaidė su maksimaliu atsidavimu. Svarbūs buvo ir Cavanaugh bei Evansas, kurių dabar nėra. Reikia pasiimti kovą visas 40 minučių.

– Malagos „Unicaja“ klubas Ispanijos taurėje nugalėjo ir „Real“, ir „Barcelona“ komandas. Jūsų taip pat laukia du mačai iš eilės prieš šiuos klubus. Kur Malagos klubo paslaptis?

– Prieš turnyrą jie neteko savo aukštaūgių, tad žaidė su išplečiančiais aikštelę puolėjais. Jie tapo mobilesni ir su „Real“ bandė ištraukti varžovų aukštaūgis. Daug situacijų, kur dideli buvo priversti pakilti. Jie kovėsi iki galo ir primetė savo stilių, tad tai galima pasiimti.

– Artėja lemiama Eurolygos sezono fazė ir jau yra netgi sudarinėjami ir Eurolygos sudėtingumo tvarkaraščio reitingai. Ar jau pradedate tuos skaičiavimus kiek ko reikia aštuonetui ir jūs?

– Kol kas vis dar laikomės to paties principo, kad turime laimėti rungtynes, kurios laukia priešaky. Visi kalba, kad 18 pergalių užtikrintų patekimą. Neskaičiuojame taip matematiškai ir laikomės principo, kad turime ruoštis artimiausioms rungtynėms ir bandyti iškovoti pergalę.

Skaityti visą pranešimą