K.Maksvytis: apie L.Lekavičiaus duobę, A.Butkevičiaus gynybą ir G.Krapiko taisyklę

Prieš 1 metus 62

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo sunkią pergalę ir palaužė Alytaus „Wolves“ ekipą. Po susitikimo Kazys Maksvytis pripažino, kad jo auklėtiniai rodė ne tokį žaidimą kaip tikėtasi.

„Sunkios rungtynės mums. Ne ta energija, ne tas užsivedimas. Kai to trūksta, sunku būti rungtynėse. „Wolves“ žaidė gana kietai, stengėsi spausti, išmušti kamuolius, mes nebuvome pasiruošę tokiam kontaktui. Tokiose rungtynėse atsarginių indėlis turi būti didesnis, nes pagrindiniai turėjo didelį krūvį dviguboje savaitėje Eurolygoje. To irgi trūko. Geras dalykas yra pergalė, o dėl kitko galima ginčytis“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

– Kas nutikę Lekavičiui, ar jis savimi nepasitiki?

– Tikiuosi, kad tai laikina duobelė. Eurolygoje jis irgi susikurdavo gerus metimus, bet juos pramedavo. Jis mums svarbus, užaštrinantis žaidimą, tikiuosi, ateityje bus geresnis.

– Ar jautėsi nenusiteikimas, ar trūko jėgų?

– Abu dalykai susidėjo. „Wolves“ pademonstravo kokybišką žaidimą. Kai nebuvome šimtu procentų susifokusavę, tokios rungtynės ir buvo.

– Ar Arnas jus dar stebina gynybos sugebėjimais?

– Nestebina. Antroje pusėje jis žaidė gerai, jis visada dengia pavojingiausius žaidėjus ir žaidžia agresyviai. Buvo visokių spekuliacijų, kad gal Arno nereikia, gal jie panašūs su Edgaru, bet matote, koks jis reikalingas komandai.

– Krapikas turėdavo taisyklę siųsti į rūbinę techninę pražangą gavusį žaidėją. Ar neturėjote minčių šiandien į rūbinę siųsti jį?

– Ne, tos taisyklės nebenaudojame, kas būtų, jei geriausią žaidėją reikėtų siųsti į rūbinę (Juokiasi).

„Ilgoji pertrauka“: LKL klubų mėnuo – Cvirkos ateitis Pasvalyje, lyderį galinti prarasti „CBet“, bergždžios „Gargždų“ ir „Wolves“ paieškos bei „Šiaulių“ noras pakeisti legionierių

Skaityti visą pranešimą