K.Maksvytis: apie I.Tayloro sugrįžimą ir „gyvesnį“ A.Polonarą

Prieš 1 metus 45

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse 78:67 pranoko Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ krepšininkus.

Po susitikimo vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis neturėjo priekaištų komandai už antrą rungtynių dalį.

„Dvi skirtingos pusės ir dėl antros priekaištų turiu nedaug. Buvome kantrūs ir puolime protingai atakavome. Pirmoje pusėje buvo kažkiek chaoso ir gynyboje neatkovojome kamuolių. Puolime per daug klydome ir tai kainavo brangiai. Antroje geriau atakavome, atsirado drausmė ir laimėjome rungtynes“, – kalbėjo strategas.

– Kokį įspūdį paliko sugrįžęs I.Tayloras?

– Jis turėjo tik vieną kontaktinę treniruotę. Bandome po truputį jį įvesti. Man patiko jo antras išėjimas: Tayloras buvo energingas ir įnešė to aštrumo. Gale jo neleidome, nes nesinori dar rizikuoti. Rungtynės po rungtynių ir tikimės jis įsivažiuos, o su juo iškart atsiranda daugiau agresijos, aštrumo.

– Ką pavyko pagerinti gynyboje po pertraukos?

– Susikeitimo gynyboje buvome geresni. Neleidome jiems išsimesti lengvų metimų nei iš tritaškio, nei iš po krepšio bei uždarėme perdavimų linijas. Buvome tiesiog solidesni.

– Kokios mintys prieš KMT finalinį ketvertą?

– Turime pasiruošti dviem rungtynėms per dvi dienas. Jose nebus galimybės pasitaisyti, už bangavimą būsime nubausti. Svarbiausia, kad visi esame sveiki.

– Ar pastebite A.Polonaros tobulėjimą?

– Šiandien jis buvo gyvesnis, nemažai nusiėmė kamuolių puolime ir buvo naudingas komandai.

„Ilgoji pertrauka“: Filipinų pinigai, kur „Ryto“ papildymas, Ispanijos legionierių limitas, krepšininkų statusas darbo rinkoje, „Synergy“ niuansai ir lažybos

Skaityti visą pranešimą