K.Maksvytis: apie E.Ulanovo lyderystę ir pamokas iš kitų Europos arenų

Prieš 1 metus 53

Kauno „Žalgiris“ Šiauliuose vykusiose Kariaus Mindaugo taurės (KMT) finalinėse rungtynėse 81:77 įveikė Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Po rungtynių vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis teigė, kad agresyvumo žaidime pakako.

„Nebuvo tokia lengva pergalė, kokią planavome. Vis tik tai yra finalas. Neturiu priekaištų dėl koncentracijos. Kartais agresyvumo buvo net per daug. Jeigu reikdavo išlaikyti distancija, prieidavome per arti ir prasižengdavome. Galėjome atitrūkti, bet praleidome taškų atakų pabaigose. Varžovai pagavo bangą ir grįžo į rungtynes. Laimėjome ir galbūt pergalė saldesnė, nes rungtynės buvo sunkios. Eurolygos lygio rungtynės, su daug įtampos ir kontakto. Pirmas tikslas nebuvo pasiektas lengvai, bet titulas iškovotas“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Tai pirmasis jūsų titulas vyrų krepšinyje. Kur jį reitinguotumėte tarp visų trofėjų?

– Nenorėčiau reitinguoti. Buvau Europos, pasaulio čempionas, bet neturėjau titulų Lietuvoje rimtuose turnyruose. Pradedant jaunių čempionatais ir baigiant vyrais. Ledai pralaužti ir tikiuosi juos laužysime toliau.

– I.Brazdeikis rungtynių pabaigoje sėdėjo ant suolo. Kokios to priežastys?

– Finale norisi ir I.Taylorą įmesti, bet kai tokia įtampa – nesiryžau. Brazdeikis keliskart neatitvėrė Kreišmonto ir atrodė pavargęs. Ieškojau žaidėjų, kurie būtų ritme. Jonava buvo perėmusi iniciatyvą ir ieškojau žaidėjų, kurie būtų ritme.

– Kiek spaudimo jautėte prieš finalo ketvertą?

– Tokioje situacijoje neturi teisės suklysti. Jonava mums nėra paranki komanda. Eurolygoje irgi stringame su komandomis, kuriose yra daug laisvės, organizuoto chaoso. Mums lengviau nulaužti racionalias komandas. Jonava mus įvedinėjo į nepatogias situacijas ir tai išmušė mus iš vėžių.

– Naudingiausi jūsų  žaidėjai iš 1992 metų kartos. Kiek smagu dėl to?

– Smagu su jais. Žinau juos, o jie mane. Laikiau rungtynėse abu, bet Arnas ir Edgaras buvo to verti. Žinau, ko iš jų laukti tokiose rungtynėse.

E.Ulanovas iškovojo 7 MVP apdovanojimą. Kas nulemia tokį dominavimą?

– Kai yra svarbios rungtynės, jis visada žaidžia gerai. Tai yra lyderio savybė.

– Pažįstate E.Ulanovą nuo vaikystės. Jis džiaugėsi, kad pagaliau pats galėjo iškelti taurę. Ar pamenate, kad jis tai būtų daręs jaunimo krepšinyje?

– Prisimenu. Jis nebuvo kapitonu. Jaunimo komandose buvo Lipkevičius ir Valančiūnas, bet jis kėlė taurė berods Ispanijoje U15 turnyre, kur buvo pripažintas MVP. Jis turi lyderio savybių ir jeigu ne jo emocijos, neaišku, kaip būtų buvę.

– Kaip galvojate, kodėl tiek daug staigmenų buvo kitose Europos arenose?

– Teko stebėti Ispanijos kovas. Mes tarpusavy irgi kalbėjome, kad vos laimėjome. Matome, kad kitos Eurolygos komandos krito ir mums tai yra svarbu. Tai yra iškovotas titulas.

– Netrukus laukia Eurolygos rungtynės. Kaip švęsite?

– Rytoj bus laisva diena. Tai šiandien švenčiame, o nuo antradienio kimbame į darbus. Prisijungs Tayloras ir judėsime toliau.

Skaityti visą pranešimą