K.Kemzūros linkėjimo sulaukęs K.Maksvytis: kokybės norėjosi daugiau

Prieš 1 metus 77

Kauno „Žalgiris“ prieš startuodamas Eurolygos atkrintamosiose pasiekė dar vieną pergalę vietiniame fronte.

Žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače Garliavoje 71:65 įveikė Alytaus „Wolves“.

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis neslėpė, kad šiame susitikime jo auklėtiniai buvo pasyvoki ir antrajame kėlinyje prireikė papildomo paskatinimo.

„Pasiekėme pergalę, man pasirodė, kad iš mūsų pusės buvo kiek pasyvokos rungtynės. Gerai, kad laimėjome, kelis kartus buvome susikrovę persvarą, galėjome ją padaryti ir didesne, tačiau reikia atiduoti duoklę ir varžovams, jei kovojo ir buvo šalia pergalės, bet šiandien laimėjome. Tai ir yra geriausia, nepasakyčiau, kad kokybė buvo tobula, bet, svarbu, laimėjome“, – teigė specialistas.

– Antrajame kėlinyje po minutės pertraukėlės varžovai pataikė vieną tritaškį ir vėl sušaukėte pasitarimą. Kuo tada buvote nepatenkintas?

– Turėjome gana neblogą penketą, kuris sukrovė mums nemažą pranašumą ir per tris atakas gavome septynis taškus. Norėjau komandai pranešti žinią, ypatingai tiems žaidėjams nuo suolo, o ne tiems, kurie sukrovė pranašumą. Tą pranašumą labai lengvai iššvaistėme.

– Ilgai itin pirmavote pagal atkovotus kamuolius, kodėl varžovams pavyko pabaigoje skaičius išlyginti?

– Puolime atkovoti kamuoliai parodo agresyvumą, gal antroje pusėje mums to šiek tiek trūko.

– Dešimta pergalė paeiliui LKL ir Eurolygoje, turbūt ant geros emocinės bangos pasitinkate Eurolygos atkrintamąsias?

– Na taip, savo kalendoriuje pergales ir pralaimėjimus žymime skirtingomis spalvomis, tad tos žalios pergalių spalvos yra nemažai. Pergalė yra pergalė, bet tos kokybės norėjosi daugiau.

– Kokių dar tikslų turėjote be pergalės?

– Kažkiek mūsų skautų darbą apsunkino tai, kad „Wolves“ gretose buvo pasikeitimai, atėjo naujas treneris, nauji deriniai, kažkiek ir gynybos sistema pakeista, negalėjome senomis žiniomis kliautis, reikėjo sureaguoti, turbūt tai buvo išskirtinis aspektas, prieš rungtynes reikėjo ruoštis iš naujo. Galima pagirti skautus, dirba dieną naktį, šaunuoliai.

Tuo tarpu „Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra nebuvo itin nusivylęs pralaimėjimu bei palinkėjo varžovams sėkmės svarbiausiose kovose tarptautinėje arenoje.

„Sveikinimai „Žalgiriui“, nors šiandien kovėmės ir neturiu jokių priekaištų vyrams. Antrą pusę net laimėjome, ypač trečiasis ketvirtis buvo toks fiziškas, kokio norėjosi. Bėda, kad puolime pritrūko kokybės, vieno kito taiklesnio metimo, vienos kitos nepadarytos klaidos, pataikytų baudų metimų ir kas ten žino... Laikėmės iki pat galo, bet pritrūko. Nedžiūgaujame dėl pralaimėjimo, yra, ką taisyti ir dirbsime dėl to, o „Žalgiriui“ norėčiau palinkėti sėkmės atkrintamosiose, manau, kad jiems buvo naudingos šios rungtynės“, – teigė strategas.

– Kokius matote jų šansus atkrintamosiose?

– Atkrintamosiose prasideda naujas sezonas, jei jie kausis taip, kaip kovėsi sezono metu ir turės papildomų pastangų bei sėkmės – šansai neblogi. Lengva nebus, reikia stengtis vienas rungtynes pavogti ten, bet jie jau yra laimėję. Reikia laimėti išvykoje, tada matysime.

– Paskutinėse atakose Ahmadas Caveras nusimetė kamuolius, toks ir buvo planas?

– Mes norėjome surasti gerą metimą. Galima sakyti, kad jis irgi stengiasi tobulėti bei nebūti vienpusiškas, komandos žino ir dengia jį dviese, jei yra laisvas žmogus – kodėl ne?

– Ką jums duos naujokas Jerai’us Grantas?

– Mes ir Jerai’aus tikimės stiprybės baudos aikštelėje, kamuolių ir kad galėtume sukelti varžovams problemų arčiau krepšio, baudos aikštelėje. Jis turėtų atvykti gegužės pradžioje.

– Nepakėlėte nuo suolo Mindaugo Lukauskio, jis negalėjo žaisti?

– Mano sprendimas. Apsisprendžiau, su kuriais žaisime, bus rungtynių, kai kažkas kitas nepakils.

„Ilgoji pertrauka“: „Ryto“ sudėties dėlionė – sunkiai išsaugomi Normantas ir Radzevičius, dideli pasikeitimai, Masiulio likimas, dominantys ir komandai tinkantys lietuviai

Skaityti visą pranešimą