K.Kemzūra: apie jaunimo integraciją ir M.Buzelio laukimą

Prieš 1 metus 54

Pasaulio Taurės atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė 89:64 namuose nugalėjo Vengrijos krepšininkus.

Po susitikimo vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra pabrėžė, kad komanda strigo tik rungtynių pradžioje.

„Šiek tiek strigome mačo pradžioje. Varžovams rungtynės reiškė daugiau ir turėjome problemų su jų gynyba. Savo energija sugebėjome pakreipti rungtynes ir kontroliuoti jas. Dėkoju žaidėjams už atsidavimą ir manau, kad nusipelnėme pergalės“, – kalbėjo strategas.

– Kaip vertinate M.Rubštavičiaus pasirodymą?

– Kalbėjome, kad jam tai yra geras šansas. Mantas yra drąsus vyras. Akcentavome, kad jis drąsiai žaistų puolime ir gynyboje. Klaidelių visi padaro, bet žinant jo amžių, pasirodymas tikrai puikus.

– Kokios yra M.Rubštavičiaus stiprybės?

– Šiuolaikiniame krepšinyje gynėjai yra kertiniai žaidėjai. Mantas gali valdyti kamuolį ir yra ateinančios kartos žaidėjas. Jis įrodė savo amžiuje, kad gali dominuoti ir puikiai žaisti. KItose šalyse jauni žaidėjai tarsi pradeda anksčiau, bet reikia išlaukti. Džiugu, kad jam pavyko šiandien. Veržlumas yra didelė jo stiprybė. Neturime stipriai išreikštų aukštaūgių, tad turėjome išnaudoti kitus pranašumus. Kartais tai pavyko, kartais galvos buvo galbūt ir per karštos.

– Ar nesigailite, kad nepakvietėte daugiau jaunų žaidėjų tokių kaip P.Murauskas?

– Ateis laikas visiems. Gerai, kad yra jaunų žaidėjų. Tai nėra kažkokios trenerio ambicijos. Tariuosi ir su kolegomis, bet sprendimas yra mano. Žiūriu, kaip sulipdyti komandą, nes tai yra „langas“. Vasarą galbūt pažiūrėsime kitaip, kadangi turėsime daugiau laiko. Anksčiau darydavome ir rezervinę rinktinę, kad galėtume pažiūrėti į tuos žaidėjus. Dabar čia turėjome dvi su puse dienos ir norėjome išlaikyti pusiausvyrą. Norėjosi, kad ir Matas Jogėla čia būtų, bet jis patyrė traumą. Džiugu, kad Mantas išnaudojo tą progą ir žaidė drąsiai.

– Kokia E.Kairio ir M.Jogėlos situacija?

– Jie su mumis nekeliaus. Evaldui Kairiui yra raumenų patempimai. Bandėme gydyti, bet nepavyko. Matas Jogėla pasuko čiurną, bet lyg ir nieko per daug rimto.

– A.Beručka buvo paskutinysis, kuris pelnė taškus. Pradžiugino?

– Tikrai taip. Džiaugiuosi už jį ir už komandą. Esu dėkingas ir jam, ir „Vilkams“, kurie išleido jį tokiomis aplinkybėmis.

– Kas neramina prieš rungtynes su Prancūzija?

– Tai kito kalibro komanda ir ji žaidžia namuose. Kartėlis liko nuo pirmų rungtynių ir ne tik dėl rezultato. Ieškosime kelių, turime patirties ir žinome, kas neveikė. Negalime pakeisti kardinaliai žaidimo, bet turime išlaikyti energiją, nepaisant rezultato.

– Ar svarstote apie M.Buzelio įtraukimą į rinktinę jau artimiausiu metu? Ar kalbėjotės apie tai su K.Maksvyčiu?

– Maksvyčio darbotvarkė dabar įtempta, tad mes apie tai nekalbėjome. Lauksime jo atvykstančio ir prisijungiančio, tad reikia žiūrėti situaciją. Džiugina jo nusiteikimas, tad reikia paimti ir daryti.

Mantas Rubštavičius šiame mače pirmą kartą žengė į aikštę su Lietuvos rinktinės apranga ir pelnė 12 taškų.

„Jausmas neįtikėtinas. Esu labai patenkintas, kad laimėjome ir pirmas blynas neprisvilo. Treneris prašė išeiti ir atidirbti gynyboje. Dariau savo darbą ir norėjau padėti komandai iškovoti pergalę. Yra taisytinų dalykų, bet su patenkintas, kaip viskas susklostė“, – kalbėjo M.Rubštavičius.

„Ilgoji pertrauka“: NCAA lietuviai – Ą.Tubelio perspektyvos, nuviliantis Marčiulionis, išeivijos lietuvio žibėjimas ir „vaidmens žaidėjai“

Skaityti visą pranešimą