K.Kemzūra apie A.Kulbokos nepakvietimą: jeigu vadovautumėmės statistika, galėtume deleguoti visą „CBet“ ekipą

Prieš 1 metus 52

Lietuvos vyrų rinktinė pradėjo pasirengimą Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Vengrija ir Prancūzija.

Vyriausiasis treneris Kęstus Kemzūra Klaipėdoje atsakinėjo į žurnalistų klausimus – strategas paaiškino, kodėl rinktinėje nėra Arnoldo Kulbokos bei kodėl paskutinę akimirką sudėtyje neliko Arno Veličkos bei Gyčio Masiulio.

– Kodėl D.Tarolis pakeitė du žaidėjus?

– Sveikatos priežastys. Siurprizas buvo ir man. Neiškomunikavome iki pat galo. Su Velička kalbėjau kažkiek anksčiau, jis sakė, kad turi problemų, bet pasigydys ir žais. Gavau žinutę, kad bėdos rimtesnės ir paprašė poilsio. Panašiai ir Masiulis. Gal Gyčiui nebuvo numatytas didelis vaidmuo, bet jis mums padėtų kaip jungtis tarp 4 ir 5 pozicijos. Žmogus paprašė pertraukos ir nieko nepadarysi. Tarolis ilgai negalvojo, susikrovė daiktus ir atvyko.

– Kokie tikslai šiam „langui?

– Eiti, žaisti ir laimėti. Norime, kad žaidėjai atiduotų širdį. Stigs ir mums susižaidimo, ir varžovams, nes laiko mažai yra pasiruošti – yra tik 2,5 dienos. Stengiamės ir treniruotes ruošti pagal žaidėjų formą. Kas žaidė KMT, jiems reikės poilsio, daugiau atstatomosios treniruotės. Netenkina mums tas pasirodymas, koks buvo su prancūzais Panevėžyje. Stengsimės pagerinti žaidimą.

– Kiek svarbu, kad daug tų pačių žaidėjų, kurie buvo praėjusiame „lange“?

– Labai svarbu. Reikės tuos ryšius atgaivinti, o ne sukurti iš naujo. Manau, kad tai yra labai svarbus faktorius.

– Kodėl nėra M.Echodo ir kitų?

– Echodas turi sveikatos problemų, todėl jo nekvietėme. Blaževičių planavau, bet jis irgi negali. Miniotas turi šiek tiek sveikatos problemų, jis buvo pasiruošęs atvažiuoti, bet nebuvome labai garantuoti dėl jo buvimo dvyliktuke. Jis sakė, kad jam sunkus laikotarpis ir nėra optimalios formos. Kalbėjau su Pauliumi Valinsku, kai atsisakė Velička, bet jis buvo susiplanavęs jau. Sakė, kad reikia jam šiek tiek susitvarkyti sveikatos problemas.

– Ko tikitės iš naujokų?

– Sakiau, kad noriu pamatyti jų geriausią versiją. Pirmiausia, kad būtų energija ir pozityvumas. Jogėla keičia senbuvius, norime jam daugiau pagalbos „antroje pozicijoje“, reikės kažkiek kurti, kamuolį persivaryti. Maldūno kokybę žinome. Jis nėra tas aukštaūgis, bet mūsų situacijoje, kai yra trūkumas, Gabrielius yra unikalus centras. Jis mažose erdvėse gerai žaidžia, turi unikalų metimą, gerai kovoja dėl kamuolių. Gerai dirba gynyboje.

– O kodėl nebuvo pakviestas A.Kulboka?

– Jis buvo sąrašuose, bet mes šitoje pozicijoje turim Bendžių bei Kuzminską. Taip pat Žukauskas gali rungtyniauti šioje pozicijoje. Dar yra Olisevičius, bet negalime susikviesti visų vienos pozicijos žaidėjų. Taroliui net gali tekti žaisti ne savo pozicijoje. Eimantą ir Mindaugą žinome labiau ir jie buvo artimesni. Kulboka buvo vasarą, žaidžia sėkmingai, renka taškus, bet nėra pusiausvyros tarp pozicijų. Tada kažkas kentės, kažkam nebus vietos ir taip kažkas nepatenka.

– Kokie turi būti situacija, kad A.Kulboka būtų pakviestas į rinktinę?

– Gali būti kitas treneris, kuris norės jį matyti. Jūs tik imate statistiką ir kalbate. Jeigu tokią logiką vadovautumėmės, galėtume visą „CBet“ komandą deleguoti į „langus“. Džiaugiamės jo žaidimu, bet buvo priimta tokia nuomonė. Nenoriu nuvertinti, bet reikia žiūrėti, kiek rungtyniauja, kiek metimų atlieka. Rinktinė yra kitokia komanda.

– Kokie akcentai prieš mačą su Vengrija?

– Esame žaidę ir žinome, kad lyderiai yra Varadi, Vojvoda, Kelleris ir Golomanas. Reikia apsiginti ir susikurti progų greitoms atakoms.

– Kokį įspūdį paliko KMT?

– Gal kažkas išgirdo ironiją, bet aš tikrai be ironijos sakiau apie „CBet“ – visi komplimentai ir pagyros komandai bei Virginijui Šeškui. Svarbiausia, kad parodė kovą ir širdį. Gal aš klystu, bet daugelis žaidėjų sužaidė virš galimybių ribų ir tai daug duoda. Laimėtojas yra „Žalgiris“, bet širdžių čempione tapo Jonavos ekipa.

Skaityti visą pranešimą