K.Duranto mainų prašymas – poliarizuojančios nuomonės ir jo sprendimą pakeisti siekiantys „Nets“

Prieš 1 metus 150

Kevinas Durantas informavo Bruklino „Nets“ norintis mainų, tačiau šių gali tekti gerokai palaukti.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždė rinkoje nesulaukė tokio didelio dėmesio, kokio buvo galima tikėtis, o Bruklino klubas ketina tuo pasinaudoti išsaugodamas puolėją ar bent pakeldamas jo kainą.

Žurnalistas Marcas Steinas skelbia, kad K.Durantas gali pradėti sezoną „Nets“ gretose.

„Brukline pastarosiomis dienomis vis garsiau šnekama, kad nesulaukus gerų mainų pasiūlymų, „Nets“ yra pasiryžę pasilaikyti Durantą, tuo pačiu tikėdamiesi, kad jo noras išvykti susilpnės iki treniruočių stovyklos pradžios rugsėjį. Galima tik spėlioti, ar „Nets“ laikysis šios krypties, ar tai tiesiog yra derybų dalis“, – teigė amerikietis.

K.Duranto noras išvykti atgarsių sulaukė ir iš lygos vadovų. NBA komisaras Adamas Silveris neliko patenkintas tokiomis tendencijomis.

„Nenorime to matyti taip, kaip tai vyksta dabar. Norėtume, kad viskas spręstųsi aikštėje“, – apie žvaigždžių mainų reikalavimus atsiliepė A.Silveris.

— Sports Illustrated (@SInow) July 13, 2022

Jis patikslino, kad nėra kategoriškai nusistatęs prieš galimybes žaidėjams keisti klubus, bet nėra patenkintas būdais, kuriais šie spraudžia į kampą savo komandas. Jo teigimu, naujoje kolektyvinėje sutartyje bus ieškoma galimybių apriboti tokius perėjimus ar bent jau pakelti jų kainą žaidėjams.

Visiškai priešingos pozicijos laikosi NBA legenda Scotty Pippenas, kuris džiaugiasi tokia laisve.

„Nematau visiškai nieko blogo Duranto veiksmuose. Žaidėjai turi teisę prašyti mainų ir elgtis su komandomis taip, kaip jų savininkai su krepšininkais elgėsi jau ilgą laiką“, – teigė buvusi Čikagos „Bulls“ žvaigždė.

"That's the game today. Players control their own destiny...I don't feel bad for what KD is doing at all."

Scottie Pippen on Kevin Durant asking for a trade 🗣pic.twitter.com/BBhGfSJzHQ

— ClutchPoints NBA (@ClutchPointsNBA) July 11, 2022

Jei „Nets“ iš tiesų pasiliks K.Durantą, sezoną jie gali pasitikti su visais savo lyderiais, nes nutilo kalbos ir apie Kyrie Irvingo išvykimą.

„New York Post“ žurnalistas Brianas Lewisas skelbia, kad K.Irvingo noras būti iškeistam apskritai buvo iš piršto laužtas ir gynėjas visą laiką norėjo pasilikti Brukline.

„Kyrie neprašė mainų. Jei „Nets“ jo nenori – kitas reikalais, bet Kyrie mainų neprašė. Jis pasinaudojo „pliusu“ savo sutartyje. Iš kur kilo kalbos apie Kyrie mainus? Durantas paprašė mainų ir visi norėjo jį išsiųsti kartu? Irvingas pasirinko likti“, – savo šaltinius citavo B.Lewisas.

Kyrie Irving wants to be a Net — with or without Kevin Durant #Nets https://t.co/eCy49wyEr7 via @nypostsports

— Brian Lewis (@NYPost_Lewis) July 13, 2022

Jis taip pat teigė, kad K.Irvingas likti Brukline norėtų net ir išvykus K.Durantui.

NBA klubai treniruočių stovyklas atidarys rugsėjo pabaigoje, tad „Nets“ turi apie du mėnesius susidariusiai situacijai išspręsti, arba sezoną pasitiks rezultatų siekti nepadedančioje nežinioje.

Skaityti visą pranešimą